De nieuwe collectie van CLOSED
blog

Ik ben groot fan van het merk CLOSED…

Ik ben groot fan van duurzaam merk CLOSED en ze komen deze zomer ook met een prachtige collectie genaamd: High hopes. Een mooie naam gekozen voor deze campagne, want na dit jaar zijn we wel toe aan iets nieuws. Hoge verwachtingen hebben we van het seizoen 2021. Een heel nieuw seizoen, waar we hopelijk snel weer starten met een schone lei. 

De kleuren die zij gebruikt hebben in hun kleding zijn geïnspireerd door de keuken. De kleur van limoen, de kleur creme van knoflook, de kleur geel van ei-geel en camel van brood, de kleur rood van tomaten en de kleur wit van deeg. 

Candiani Denim

In de nieuwe collectie zitten wederom stukken die gemaakt zijn van duurzame materialen. Een aantal denim stukken zijn bijvoorbeeld gemaakt door Candiani Denim. Een van de best gevestigde en groenste denimfabrieken ter wereld. Wanneer je een broek of jasje koopt die gemaakt is van Candiani Denim dan heb je een zeer hoogwaardig en duurzaam product in handen. 

Items van lamsleer

In de collectie vind je ook items die gemaakt zijn van Spaans lamsleer. Lamsleer is een van de meest gewilde natuurlijke materialen, is super zacht, extra warm en zeer duurzaam.

CLOSED begon ooit met denim en dat op een duurzame manier gemaakt. Nu maken zij verschillende collectie en houden daar rekening met de stoffen, maar ook met lokaal ondernemen en weten met wie zij werken. 

Een merk om in de gaten te houden met de prachtige collecties die zij maken. En doordat het ook nog eens duurzaam gemaakt is, draag je het met nog meer trots dan je misschien al deed. 

Ik vind het belangrijk om verhalen te delen over duurzame mode. Ik deel graag de verhalen met je van designers, merken en verhalen achter een kledingstuk. Lees meer hier het verhaal achter Stella McCartney of het verhaal achter het merk IVY & OAK. 

Welk duurzaam merk is bij jou favoriet? Ook ik ontdek elke dag. Dus ben benieuwd of er merken en ontwerpers zijn die ik nog niet ken.