Robin Hoogeveen | Styling advies | Kleding huren | Duurzame kleding Amsterdam
iconic
about

Hi, ik ben Robin Hoogeveen

Misschien volg jij mij al een tijdje op social media of ben je op een andere manier op mijn website terecht gekomen. Ik ben Robin Hoogeveen, de founder van Iconic Wardrobe. Ik wil graag mijn verhaal met je delen. Tijdens mijn zoektocht naar mijn kledingstijl kwam ik tot een inzicht waardoor ik mijn missie vond. 

Het is mijn missie om je kennis te maken met een verantwoorde manier van het consumeren van luxe en duurzame kleding. 

Zo vond ik mijn missie

Tijdens de zoektocht naar mijn kledingstijl ontdekte ik meer over stoffen en materialen, inspiratie van een designer, modetrends en het verhaal achter een kledingstuk.

Ook kwam ik in aanraking met documentaires en boeken over de negatieve kant van de mode-industrie. Dat hield mij bezig. Ik hield veel van mode, wilde met trends blijven meegaan en kleding blijven aanschaffen.

Hoe kon ik mijn steentje bijdragen? Daarom ben ik me gaan verdiepen in duurzame merken. In mijn zoektocht ontdekte ik dat duurzame merken niet suf zijn en niet duur hoeven te zijn. Ik vond prachtige items en leerde van de verhalen van merken en ontwerpers die ik nu graag met anderen wil delen. 

Robin Hoogeveen | Styling advies | Kleding huren | Duurzame kleding Amsterdam
items

Waar het allemaal begon

Ik ben opgegroeid met fast fashion ketens. Ik wist niet beter en heb daar altijd mijn kleding gekocht. Ik ging regelmatig een dagje winkelen met mijn moeder en later met vriendinnen. Ik wilde zoveel mogelijk kopen volgens de laatste trends. Zeker in mijn tienerjaren werkte dit perfect voor mij, omdat mijn budget niet groot was. Bij fast fashion ketens waren er snel nieuwe collecties en er was veel keuze. Enig idee wat voor impact dit had op het milieu had ik niet. Later kreeg ik pas interesse in stoffen, materialen en het verhaal achter een kledingstuk.

Na mijn HAVO volgde ik een opleiding marketing aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik wilde graag iets met mode doen, maar ontwerpen was niet aan mij besteed. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik wilde, dus ik koos voor Marketing & Communicatie, lekker breed dacht ik. Toen ik in het derde jaar stage mocht lopen kwam mijn droom uit. Ik vond een stageplek bij de Bijenkorf op de PR & Communicatie afdeling. Mijn hart maakte een sprongetje. Wat een fantastische tijd heb ik daar gehad. Met veel plezier kijk ik daar nog steeds op terug. Dat was het moment dat ik in aanmerking kwam met andere merken, luxe merken die voor mij met mijn stagevergoeding onbereikbaar waren. 

Ik zag hoe collega’s van mij aan het sparen waren voor een mooi item die ze met trots droegen. Daardoor besefte ik me dat ik niet meer heel veel wilde kopen, maar meer wilde investeren in items waar ik veel langer plezier van zou hebben. Mijn interesse verschoof en deze collega’s inspireerde mij enorm. Maar de fast fashion ketens bleven nog steeds mijn favorieten, want met mijn stagevergoeding kon ik het me niet veroorloven om altijd luxe items te kopen. Wel startte ik toen met sparen voor mooie items. Mijn allereerste designer item dat ik met trots droeg was een tas van Alexander Wang. 

Na mijn studie Marketing en Communicatie heb ik jarenlang in de marketing gewerkt en merken gepositioneerd in de markt met Bataviastad als één van mijn opdrachtgevers. Maar ik wilde niet alleen met marketing bezig zijn. Ik ben een echte allrounder en concept denker. In 2013 startte ik een opleiding in mode styling, omdat mijn modehart op zoek was naar iets wat daarbij aan sloot. Ik heb vele stylingopdrachten gedaan voor onder andere G-Star, Under Amour, De Bijenkorf en Hans Anders. Dat maakte het plaatje compleet. Bezig zijn met mode, maar niet alleen als een fashionista waarbij ik mezelf stylede. Het neerzetten van een merk en een persoon. Dat is waar mijn modehart pas echt sneller van gaat kloppen. 

Privé ging ik me steeds meer verdiepen in luxe merken. Ik kreeg steeds meer de behoefte om te investeren in items waar ik jarenlang plezier van zou hebben en die ook nog eens perfect bij mij kledingstijl pasten. Items waarvan ik kan zeggen dat ik ze nu nog in mijn kast heb hangen en met heel veel trots draag. Ik heb er jaren over gedaan om mijn kledingstijl te ontdekken. Door veel te lezen in modebladen en te struinen op Pinterest. Door mezelf vragen te stellen: Wat vind ik nu echt mooi en past bij mij zoals ik mezelf zie? Ik kwam erachter dat steeds dezelfde items uit mijn kast verdwenen terwijl andere langer bleven hangen en ik graag droeg. Ik probeerde elke keer wat anders uit, totdat ik de perfecte items had gevonden waar ik me goed in voelde en waar ik trots op was. Het ontdekken van mijn kledingstijl heeft ervoor gezorgd dat ik nu makkelijker keuzes kan maken en ik in de ochtend mijn set van de dag zo klaar heb. 

Robin Hoogeveen | Styling advies | Kleding huren | Duurzame kleding Amsterdam
style

De start van Iconic Wardrobe

Alles komt voor mij samen in Iconic Wardrobe. Bij het rental platform Iconic Wardrobe kan je kledingstukken van luxe merken en duurzame merken huren en laat ik je kennis maken met een nieuwe manier van kleding consumeren. Daarbij begeleid ik je als je persoonlijke styliste met het vinden van je stijl, zodat ook jij durft te investeren in items die bij je passen. Ik help je bij het neerzetten van je eigen persona door middel van je kledingstijl, zodat je makkelijker keuzes kunt maken, nooit meer miskopen doet en echt blij en trots wordt op de kleding die je draagt. Je kan met gemak een basis garderobe samenstellen die je duurzaam en verantwoord kan aanvullen met key pieces die je bij Iconic Wardrobe kan huren. 

Wil jij verantwoorder omgaan met je kledingkeuzes? Geniet jij net als ik ook van mode, trends en mooie kledingitems? Maar wil je verantwoorder omgaan met je kledingkeuzes en hecht je ook waarde aan duurzaamheid? Het is mijn missie om vrouwen de ideale garderobe te geven waar ze blij van worden als ze deze openen, omdat er items in hangen die perfect passen bij hun kledingstijl en duurzaam zijn verkregen. Zo kunnen we met elkaar genieten van mode en mooie kledingitems en een klein steentje bijdragen aan het verduurzamen van de kledingindustrie. Kleding huren is een duurzaam alternatief om je kledingstijl te ontdekken. Had ik deze optie een paar jaar geleden maar toegepast, dan was de wereld nu al een klein stukje mooier. 

Neem direct contact op