Het verhaal van IVY & OAK
blog

Het verhaal van het merk IVY & OAK

IVY & OAK is gestart in 2016 in Berlijn met de gedachte om bewuste mode te maken. Zij bieden een luxe kwaliteit voor een eerlijke prijs en gemaakt voor meer dan 1 seizoen. 

Zij geloven in stijl en niet in trends en maken tijdloze kleding, maar wel met een bijzondere twist. Dit merk gelooft in sociale verantwoordelijkheid. 

Fast fashion ketens bieden veel items voor een bizar lage prijs. Maar dit is met een groot onzichtbare prijskaartje voor de arbeiders en de planeet. IVY & OAK kiest zijn fabrieken zorgvuldig en produceren alleen met fabrieken die precies bij hun visie aansluiten. Zij geloven dan ook dat jij het recht hebt om te weten hoe veel het kost om een kledingartikel te maken en zijn dus heel transparant over de productie, het kledingstuk en de prijs. Elk persoon die werkt aan een kledingartikel krijgt de prijs die het waard is. Daarnaast laat het merk zien dat luxe kwaliteit niet duur hoeft te zijn, door het simpel te houden. 

Iconic Wardrobe | Kleding huren | Duurzame mode | Duurzame kleding | Stijladvies

‘Voor IVY & OAK is duurzaamheid geen keuze, maar een noodzaak’

Vanaf dag 1 speelt duurzaamheid de rode draad bij het maken van de kleding. En dat is niet alleen het gebruik van biologisch katoen of gerecyclede verzenddozen. Dit gaat veel verder. Duurzaamheid speelt een rol op alle niveaus met het doel om een zo laag mogelijke ecologische voetprint achter te laten. 

Hoe gaat hun reis van een kledingstuk?

  1. Vanaf de start tijdens het ontwerpen van een nieuw item houden zij de volledige levensloop in gedachte. Beginnend bij het materiaal tot het moment dat jij het artikel in je handen houdt. 
  2. De materialen worden zorgvuldig gekozen en ze maken alleen gebruik van materialen die het verschil kunnen maken om de impact te verminderen voor de planeet en de boer. 
  3. Transparantie is ontzettend belangrijk. Iedereen krijgt overal een inkijkje in als je meer wil weten. Dus ook over het produceren in de fabrieken. Hoe gaat het er aan toe en kom er achter wie jouw kledingstuk heeft gemaakt. 
  4. Niet alleen kijken ze naar het t-shirt om deze op zo een duurzame manier te maken, maar ze kijken ook verder dan dat en op alle niveaus is duurzaamheid de rode draad. 
  5. Ze helpen jou om de beste keuze te maken. Zij willen dat jij zo lang mogelijk kunt genieten van je kledingstuk. Ze geven daarom veel advies over de maat van het kledingartikel, maar geven ook informatie over de manier van wassen en hoevaak je het moet wassen om ook hier samen met jou een zo laag mogelijke ecologische voetprint achter te laten. Ook geven ze goede tips wat je met een kledingstuk kunt doen als jij het niet meer wilt hebben. 

Op hun website staat nog veel meer informatie over materialen, tips hoe je om kunt gaan met je kleding, ze bieden een gids hoe je kleding moet wassen en verzorgen en veel informatie over de fabrieken waar het geproduceerd wordt. Van begin tot eind weet je wat er met jouw product gebeurd. Daarnaast nemen ze je mee in hoe jij impact kunt maken om de kledingindustrie te verbeteren. 

Een prachtige bedrijf die alles zo transparant mogelijk maakt en dat geeft mij een heel fijn gevoel wanneer ik iets draag van dit merk. Ken jij dit merk al? Of heb je misschien andere favoriete duurzame merken? 

Wil je meer weten over verhalen achter een merk, designers of kledingstuk? Lees dan hier meer blogs die nog meer verhalen vertellen. 

Ik ben van mening dat iedereen deze verhalen moet horen, want heb jij enig idee hoe jouw kledingstuk tot stand is gekomen? Ik hoop je te inspireren en je kritisch te laten zijn richting jouw kast. En doe ik het allemaal perfect? Nee, zeker niet. Maar elke stap die we met elkaar kunnen zetten is er 1. 

Een van de dingen waar ik mee ben gestart is het verhuren van kleding. Zo kunnen meerdere mensen genieten van mijn uitgebreide garderobe. Dat is toch heel fijn. Deze kledingkast bestaat alleen maar uit duurzame merken en luxe merken (maar zij moeten wel met duurzaamheid bezig zijn). Ik deel graag mijn kledingkast met jou. Kijk hier om te zien wat je kunt huren bij mij.