Key pieces voor een bohemian kledingstijl
blog

Voorheen ging ik met alle modetrends mee. Dat kon ook, want ik kon de collecties elke dinsdag meteen zien. De trends die er op de catwalk waren, waren al nagemaakt van de catwalk en kon ik dus meteen in mijn kast hangen. Ik was daar erg gevoelig voor, want elke dinsdag zat er dus altijd wel wat in mijn online mandje. IK had ook het besef niet van trends die wel of niet bij mij paste. Ik kocht het gewoon omdat ik het leuk vond. Later kwam ik er achter dat bepaalde items toch niet bij mij paste en dat veranderde mijn mindset, maar ook mijn gedrag.

Een andere mindset

Ik ging eigenlijk steeds meer kleding weg doen met het prijskaartje er nog aan. Ik vond dat op een gegeven moment zo zonde. Niet eens in eerste instantie omdat ik het deed vanuit een duurzaamheidsoogpunt, mara meer vanuit mezelf. Ik dacht dit wil ik niet meer. Wat daarna het effect was op het milieu en op de mensen die in de industrie werken, was ik helemaal overtuigd. Fast fashion komt er in mijn kledingkast niet in.

Ik blijf houden van mode, maar ik pas het nu op een andere manier toe. Zeker met mijn key pieces. Ik voeg alleen key pieces toe aan mijn kledingkast die passen bij mij stijl. Daarom geef ik per kledingstijl de key pieces die je zeker in je kast hebt moeten hangen. Dit zijn key pieces die dus wel met de trends meegaan, maar perfect passen in jouw stijl waardoor het automatisch geen trend meer is en je er jarenlang plezier van gaat hebben.

Durf te spelen met kleur

In de kledingstijl van een bohemian zie je kleur. En met deze kledingstijl durf je ook kleuren met elkaar te combineren. Van twee felle kleuren bij elkaar tot een felle kleur met een lichte kleur combineren. Ik geef je 2 items waar je deze stijl kunt shoppen.

Beeld Atelier Felie
Beeld Far Fetch

Selecteer items met een leuke print

In de bohemian stijl zie je altijd veel printjes. En dan de funny printjes. Bloemenprints, maar ook retro prints bijvoorbeeld.

Beeld J Label
Beeld The Reformation

Oversized en losse pasvorm

De bohemian stijl staat bekend om oversized jurken met een losse pasvorm. Maar dit kun je natuurlijk ook toepassen in een oversized top.

Beeld The Reformation
Beeld Far Fetch

Accessoires en schoenen

In de bohemian stijl zijn de accessoires en de schoenen misschien wel het meest voor de handliggend in deze trend. Deze kun je altijd makkelijk toepassen door schoenen met fringes of bijvoorbeeld een velvet tas toe te voegen in een mooie kleur.

Beeld Toral Shoes
Beeld Toral Shoes

Voor welk item ga jij om dit toe te passen in je kledingstijl? Ik geef regelmatig tips hoe je bepaalde key pieces kunt toepassen in een bepaalde stijl. Kijk bijvoorbeeld eens bij deze blog over het toevoegen van sportieve kledingstukken.

Keypieces zijn perfect om te huren. Het zijn items die je minder draagt dan je basisstukken en je door huren altijd een ‘andere’ kledingkast kan hebben, maar dan wel met een duurzaamheidsoogpunt en ook nog eens leuk. Ik verhuur kledingstukken van duurzame en luxe merken die net even anders zijn. Neem een kijkje op mijn kleding huren pagina.