Keypieces voor een sportieve stijl deze lente en zomer
blog

Je heb een sportieve stijl, maar welke keypieces kies je nu?

Voorheen wilde ik met alle trends meegaan. Dat kon ook makkelijk, want ik kocht alleen bij de fast fashion ketens. Snel de nieuwe modetrends en dan spotgoedkoop. Ik ging er aardig goed op. Totdat ik mij ging verdiepen in mijn eigen kledingstijl. Wat vind ik nu echt bij mezelf passen en waar word ik blij van als ik het draag. Ik kwam er achter dat ik niet met alle trends hoefde mee te gaan. Ik ontdekte de juiste keypieces per seizoen die ik kon toevoegen aan mijn kledingkast.

Naar een andere mindset

Ik merkte heel erg dat het met name te maken had met een bepaalde mindset die ik had. Van veel kopen voor heel goedkoop, naar kwalitatieve items die ik met trots jarenlang draag. Wat je ziet met trends is dat ze in de loop van de jaren weer een keer terug gaan komen. Wanneer je daarom in items investeert die perfect bij je kledingstijl passen, kun je als het een trend is jouw favoriete item weer uit de kast pakken.

De sportieve trend

Een van de trends die we voor komende lente en zomer zien is de sportieve stijl. De jaren 90 komen terug en daar stond sportief echt centraal. Maar wat zijn nu echt de keypieces waar je nu echt in moet gaan investeren zodat het past bij je kledingstijl? Ik laat je een paar sportieve trends zien die je kunt toepassen op jouw manier. En mocht je het toch nog lastig vind om in een item te investeren, kies er dan voor om een item bijvoorbeeld te huren. Zo kun je tijdelijk genieten van een trend en voel jij je er ook nog eens trots in.

Sportieve wijde broeken

Deze lente en zomer zien we de sportieve wijde broeken heel veel terug komen. Deze wijde broeken kun je sportief stijlen door bijvoorbeeld een mesh top erboven te dragen of het te dragen met sneakers. Je kunt het zo sportief maken zoals je zelf wilt. Ik vond twee broeken die perfect passen in deze stijl: een mooie cremekleurige wijde broek en een pastelgele sportieve broek die je hier kunt huren.

Sportieve jaren 90

Een aantal designers waren geïnspireerd door de jaren 90. Zowel de sportieve looks als de juist rustige minimalistische stijl. Maar hoe combineer je deze sportieve stijl nu in je kledingstijl? Als je van echt sportief houdt, zou ik er volledig voor gaan. Wil je het wat subtieler toevoegen aan je kledingstijl, kies er dan bijvoorbeeld voor om een sportieve broek of shirt aan te doen en dit af te stylen met een wat rustigere kledingstijl; zoals bijvoorbeeld een blazer. Ik vond twee items die perfect passen in de jaren 90 stijl: een mintgroene hoodie en toffe sportieve sneakers.

Kies voor de sportieve streep

Kledingitems waar een streep in zitten worden vaak als sportief bestempeld. Het past ook precies bij deze kledingstijl. Door de vormen en de lijnen doet het je al snel denken aan iets sportief. Maak de look nog sportiever met een sneaker eronder, maar je kunt ook hierbij weer kiezen voor een sportief element; een rokje met een streep aan de zijkant bijvoorbeeld. Ik vond een hele toffe sportieve trenchcoat en een hele gave short.

Kies voor een base ball cap

Een van de sportieve trends die we veel zagen was de base ball cap. Een perfect item om je outfit die sportieve touch te geven of juist jouw sportieve look af te maken. Ik vond 2 hele toffe base ball caps die jou outfit compleet maken: een zwarte en een hele toffe in een paarse pastel kleur.