8x mooie items voor de ultieme capsule wardrobe
blog

Capsule wardrobe; je hoort er ontzettend veel over. De een volgt een challenge, de ander is er echt serieus mee bezig om met maximaal 30 items een seizoen door te komen en de ander is er helemaal niet mee bezig en ziet zichzelf echt geen capsule wardrobe hebben. Zelf heb ik geen capsule wardrobe, maar werk ik wel vanuit een goede basis. Basiskledingstukken zijn voor mij essentieel, zodat ik daarna mijn keypieces toe kunt voegen. Of je nu wil starten met een capsule wardrobe of juist jouw basis op orde wil brengen. Hierbij 8 items die dan echt niet mogen ontbreken.

1. Oversized blazer

De oversized blazer begon ooit als trend, maar zie we nu elk seizoen terugkomen. Echt een item wat passend is als de stijl casual chic bij je past. Kies deze dan wel in een neutrale kleur, zodat je hier eindeloos mee kunt combineren.

Via Pinterest

2. Pantalon

Een pantalon is passend in elke stijl. Of nu casual chic, klassiek, speels of bohemian jouw stijl is een pantalon kan altijd.

Via Pinterest

3. Loafers

Loafers zijn een trends die we al een aantal seizoenen voorbij zien komen. Dit jaar ga je ze overal zien en voor mij behoren deze inmiddels tot de basis.

Via Pinterest

4. Trenchcoat

Deze zomer wel echt een trend, maar voor mij een echt basisitem. Een fijne trenchcoat die past binnen je stijl. Ook deze jas kun je op vele manieren dragen. Zowel binnen een sportieve stijl, maar ook binnen een klassieke stijl. Heb jij al een goede trenchcoat gevonden?

Via Pinterest

5. Jeans

Jeans is altijd goed. Als je de juiste jeans weet te vinden, kun je deze echt een levenlang dragen. Inmiddels zijn de jeans er in allerlei vormen en maten. Probeer de juiste de zoeken bij een duurzaam merk (want jeans zijn niet zo makkelijk milieuvriendelijk te produceren) en kijk welke vorm het best passend is binnen je stijl.

Via Pinterest

6. Gestreept shirt

Of je nu van prints houdt of niet, een streepje is altijd goed en past ook echt in alle stijlen. Of je nu kiest voor een subtiele streep of opvallender, kijkt waar jij je goed in voelt maar wel een echte musthave voor in jouw capsule wardrobe.

Via Pinterest

7. Wollen trui

Ja, ook dit is zo een item die niet mag missen. Kies voor een neutrale kleur (wit, gebroken wit, beige, donkerblauw, grijs of zwart). Ik kan je vertellen dat je deze echt vaak gaat dragen als je de juiste trui hebt gevonden.

Via Pinterest

8. Sneakers

Ooit moesten we er niet aan denken om op sneakers te gaan lopen. Het was nogal Amerikaans en paste echt niet binnen een stijl voor je werk. Inmiddels zijn de tijden veranderd en kunnen we niet meer zonder de sneakers. Deze zomer gaan we met name de dad sneakers zien. Hier schreef ik eerder een blog over met tips welke je dan het beste kunt hebben.

Via Pinterest