De musthave sneaker voor deze zomer
blog

De dad sneaker is de sneakertrend voor deze zomer. Je ziet er menig influencer mee lopen. De meest bekende dad sneaker is op dit moment wel de sneaker van Balenciaga.

Wat is de dad sneaker?

Deze sneakers zijn geinspireerd op de schoenen van vroeger. De sneakers die vaders destijds (in de jaren 90) droeg zeg maar, ik vind het ook echt wel de Amerikaanse sneaker van de jaren 90. Kenmerkend aan de Dad sneaker is de grove zool, een opvallende zool die vaak wit is, maar soms ook een kleur heeft. De stevige zool zorgt voor veel comfort en doet ook een beetje denken aan de Nikes van vroeger, echt een schoen met de uitstraling van een sportschoen.

Duurzame alternatieven

Instagram gaat los op de dad sneaker van Axel Arigato. Ik ben even in dit merk gedoken hoe duurzaam dit merk nu is. Nu moet ik zeggen dat zij wel veel informatie bieden over hoe duurzaam ze zijn. Zij lanceren bijvoorbeeld 1 sneaker per week, zodat ze bewust shoppen stimuleren en ook echt alleen schoenen ontwerpen waar vraag naar is. Daarnaast produceren zij alle schoenen bij een kleine fabrikant in Porto en het leer wat ze gebruiken is gecertificeerd door de Leather Working Group. Ik denk dat ze goede stappen zetten. Via de website Good on You heb ik het merk ook nog getest, helaas komen ze daar nog niet goed uit de bus op het gebied van duurzaamheid. Een merk om dus even in de gaten te houden.

Gelukkig zijn er genoeg merken die wel echt duurzaam zijn. Daarom een aantal dad sneakers, maar dan echt duurzaam.

Duurzame sneakers van het merk Womsh
Het Amsterdamse merk Mercer

Alternatief op de dad sneaker van het merk EKN