3 tips duurzame merken die ik heb ontdekt
blog

3 tips voor duurzame merken die ik heb ontdekt

Het is weer tijd voor het delen van duurzame merken die ik heb ontdekt. Maandelijks geef ik tips over nieuwe duurzame merken.

Elke dag kom ik nieuwe duurzame merken tegen die ik graag met je deel. Toen ik startte met het verduurzamen van mijn kast had ik geen idee wat duurzame merken waren en waar ik op moest letten. Het is fijn om een overzicht te hebben welke merken duurzaam zijn, zodat je daarna makkelijk keuzes kunt maken welke merk het beste bij jou past. 

De duurzame merken die ik deze maand ontdekte

  1. Ilja Visser
    Ilja Visser heeft jarenlang in de haute couture gewerkt. Maakte veel verschillende collecties per jaar en was echt succesvol. Totdat ze helaas toch failliet ging. Nu is zij inmiddels weer terug en met een andere visie. Geen vele collecties per jaar maken, maar kijken naar de behoeftes van haar kopers. Zij ontwerpt op dit moment alleen kleding met reststoffen van andere designers. Een duurzame oplossing om toch weer nieuwe kleding te maken. Ze maakt ook maar een klein aantal van de kleding. Mocht je zelf toch helemaal weg zijn van een item, dan kun je haar altijd even een bericht sturen en kijkt ze of ze het item nog voor je kan maken. Niet alleen het duurzame aspect vind ik belangrijk, maar hier komt echt de persoonlijkheid weer terug en het houden van je kleding. 
  2. Pangaia
    Comfy wear is wel het woord van 2020 tijdens de lockdown waar we allemaal in zitten. Het merk Pangaia maakt van deze heerlijke comfortabele pakken. De kledingstukken worden gemaakt van gerecycled katoen en er wordt gebruik gemaakt van PPRMINT-olie. Deze olie heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen om kleding langer fris te houden. Het hoeft daardoor minder gewassen te worden wat weer water, tijd en energie bespaart. De felle kleuren worden ook op een milieuvriendelijke manier bereikt. Namelijk met een gerecycled watersysteem. Je kunt bij elk item op de website zien hoeveel CO2 en water er bespaart is. 
  3. Mister Miara
    Dit is een prachtig tassenlabel. Ze zijn geïnspireerd door natuur, mode en vrouwelijke elegantie. Alles wat zij maken is vegan. Zij wilde graag een modieus label worden voor de elegante dame. Geen geitenwollensokken, maar echt laten zien dat mode en duurzaamheid heel goed hand in hand gaan. De materialen zijn allemaal gecheckt en ook de fabrikanten met wie zij werken. De tassen bevatten minder chemicaliën en zij zoeken steeds weer naar nieuwe materialen om zo eco-vriendelijk mogelijke tassen te maken. 

Heb jij tijdens jouw zoektocht weer nieuwe duurzame merken ontdekt? Ik ben heel benieuwd. Deel je deze met me? 

Ik heb eerder een blog geschreven over duurzame merken. Deze kun je hier lezen. Zo kun je jouw lijstje met duurzame merken ook weer aanvullen. 

Hoe weet je nu welke duurzame merken bij je passen? Dat start met het ontdekken van je eigen kledingstijl. Wat voor een stijl heb je, wat past bij je en waar voel jij je goed in? Kun je deze vragen goed beantwoorden, dan kun je gemakkelijk de merken die hierbij passen toevoegen aan jouw kledingkast. 

Mocht je hulp nodig hebben bij het verduurzamen van je kast, je kledingstijl ontdekken of bij het verbreden van je kennis over duurzaamheid? Dan kan ik je altijd helpen bij stijladvies.