3 duurzame merken die ik heb ontdekt
blog

Duurzame merken die ik heb ontdekt

Elke dag kom ik weer nieuwe duurzame merken tegen en wat is dat een feestje. Ik had namelijk altijd het idee dat duurzaam automatisch geitenwollensokken types zouden zijn. Tot dat ik mij echt ging verdiepen in duurzame merken en ik dus echt mooie merken tegenkwam die niet alleen een basiscollectie hebben, maar ook items waar je hart echt sneller van gaat kloppen. En hoe fijn is het om items te dragen die duurzaam zijn gemaakt en waar jij je ook nog eens heel fijn in voelt. 

Ik deel mijn zoektocht naar duurzame merken en zal deze regelmatig met je delen. Afgelopen week kwam ik de volgende duurzame merken tegen waar ik heel blij van werd. 

1. Goat Organic Apparel

Zij waren op zoek naar een basis t-shirt die duurzaam was en betaalbaar. Dat is wat de tweeling Abigail en Lavinia niet konden vinden. Dus zijn ze zelf Goat Organic Apparel gestart. Ze hebben basics, maar wel basics die net even anders zijn. Sindskort hebben ze ook hun REscued, REcolour, REmix en REcycle collectie. Ik ben fan.

2. Bomb the brand

Bomb the brand is opgericht 2019 en is een Amsterdams merk. Met Bomb maken ze unieke duurzame items en gaan ze in tegen het reguliere vast fashion systeem. Hun kleding wordt gemaakt van restpartijen en reststoffen, zoals zij zelf zeggen: pareltjes die anders weggegooid of verbrand zouden worden. Zij maken unieke items en zorgen ook voor jouw als klant dat elk kledingstuk een uniek exemplaar is. Ik ben helemaal weg van hun eigenzinnige bomberjasjes. 

3. Greybelly

Dit merk is geïnspireerd door de magische wereld van het surfen, de oceaan en citylife. Ze houden van de mensen, de sfeer en de liefde voor de oceaan met zijn adembenemende zonsondergangen. Zij maken op dit moment prachtige truien in fijne kleuren die echt een toevoeging zijn aan je kast. En allemaal gemaakt op een duurzame manier waarmee de wereld weer een beetje beter en schoner wordt.

Ben jij al op de hoogte van duurzame merken? Heb jij al een favoriet? Ik ben heel benieuwd welk merk jou het meeste aanspreekt. Wil je deze met mij delen? Zo kunnen we elkaar inspireren!