Zo stel je jouw basisgarderobe samen
blog

Je kast openen en ‘niets hebben om te dragen’. Ik denk dat we het allemaal wel kennen. In sommige kleding heb je even geen zin of het past niet bij wat je die dag wilt uitdragen. Daarom is het zo belangrijk om je basisgarderobe op orde te hebben.

Kleding waar je altijd plezier van hebt

Het idee achter de basisgarderobe is een zorgvuldig samengestelde collectie van tijdloze kleding die je goed kunt combineren met andere items. Met een goede basisgarderobe heb je namelijk nooit het idee dat je niks hebt om te dragen. Je kunt dan namelijk eindeloos combineren. Een goede basisgarderobe is daarnaast goed voor het milieu (want je koopt minder!) en ook goed voor je portemonnee, omdat je items langer gaat dragen.

Tip 1: doe items die je niet meer draagt weg

Het is goed om als eerst kritisch te kijken naar de kleding die je op dit moment in je kledingkast hangt. Draag je iets niet? Doe het item dan weg. Je kunt het item doneren of het verkopen via Vinted, zodat een ander er blij van wordt. Wanneer je een item een jaar niet hebt gedragen, dan is de kans heel groot dat je het item ‘t komende jaar ook niet gaat dragen.

Tip 2: kies neutrale kleuren

Neutrale kleuren zijn het startpunt voor een basisgarderobe. Heb je een meer uitgesproken stijl, dan kun je basisitems toevoegen met wat meer kleur. Maar ook dan wil ik je een basis shirt in zwart of wit adviseren om toe te voegen aan je basisgarderobe.

Tip 3: koop meerdere stukken van fijne en comfortabele items

Ben je helemaal weg van een bepaald shirt, koop deze dan in meerdere kleuren. Je weet zeker dat je het gaat dragen en je weet van te voren dat het comfortabel en lekker voor jou zit. Maar kies er ook voor als je een bepaalde blouse heel fijn zit, om hier een tweede exemplaar van aan te schaffen. Dan kun je deze altijd dragen als je even niet weet wat je aan moet. Ook al zit deze in de wasmand.

Tip 4: denk in laagjes

Om het meeste uit je garderobe te halen, is het fijn om te denken in laagjes. Zo kun je namelijk de items in je kledingkast het hele jaar door dragen. Combineer een shirt in de winter met een mooi wollen vest. Of doe eens een coltrui onder een overhemd. Je kunt items dan op veel verschillende manieren combineren.

Heb je tips nodig om jouw basisgarderobe samen te stellen? Kijk dan eens naar mijn online programma, waar dit een onderdeel is. Ook is het mogelijk om 1 op 1 advies met mij te doen, zodat we op bepaalde onderwerpen extra diep kunnen inzoomen.