We gaan weer terug naar de jaren 80 en 90
blog

Ik geloof niet zo zeer in trends. Ja, ze komen elkaar weer voorbij op de catwalk. Maar trends bestaan eigenlijk niet als je goed weet wat je stijl is. Dan kun je daar de trends die er aan komen goed op toepassen. Zo zie je nu weer dat de jaren 90 terug komen. We zijn veelal gewend om nieuwe items te kopen, maar als je nu nog items in je kast hebt hangen van de jaren 90 dan zit je helemaal goed.

Chunky armbanden

Ken jij ze nog? De grote armbanden en dan ook nog eens heel veel om je arm? Deze trend zagen we eigenlijk nog meer in de jaren 80. Deze trend is later ook een keer terug gekomen, want ook ik heb in mijn tienerjaren hiermee gelopen. In 2023 gaan ze een rol spelen, maar iets bescheidener dan de jaren 80.

Oversized blazers en power suits

Deze trend is helemaal mijn ding. Voor mij is het geen trend, want het past heel erg goed in mijn stijl. Met name in de jaren 80 zagen we deze trend, waarin vrouwen een stempel wilde drukken en zichzelf meer wilde laten zien. Nu minder vrouwelijk, maar meer androgyn.

Schoudervullingen

De schouderpads gaan weer een hoofdrol spelen. Je kunt ze dragen in t-shirts, maar ook in truien. Ik heb deze trend nooit gedragen, maar ga het dit jaar toch eens proberen, want het geeft je wel een hele mooie look.

Voor welke trend ga jij?