Waarom tanktops een onmisbaar onderdeel zijn in je garderobe
blog

De zomer is eindelijk van start gegaan. Dat is het signaal voor een garderobe-update. En wat is een betere keuze dan items die tijdloos zijn en eenvoudig te combineren met andere kledingstukken? De klassieke tanktop is daar een perfect voorbeeld van.


In 2024 stellen we hoge eisen aan kleding: het moet comfortabel zijn, tijdloos, gemakkelijk te combineren (en bij voorkeur ook duurzaam en van goede kwaliteit). De klassieke tanktop voldoet aan al deze criteria. Het is een van de meest veelzijdige kledingstukken voor de zomer. Je kunt het combineren met verschillende andere kledingstukken, lagen toevoegen en er zijn talloze varianten beschikbaar, van aansluitende tanktops tot rechte modellen, licht oversized, cropped, gebreid of geribbeld.
Met een tanktop kun je zowel een casual als een chique look creƫren. Draag het boven een jeans of shorts voor een casual uitstraling. Combineer het met een paperbag-broek of een geplooide rok voor een elegantere look. En laten we de praktische kant niet vergeten: deze top is ideaal voor het onvoorspelbare Nederlandse zomerweer. Ook onder een jasje staat dit kledingstuk stijlvol.


Bovendien heb je veel speelruimte qua kleur. Maar met een witte, klassieke tanktop zit je eigenlijk altijd goed. Wit blijft de meest populaire kleur voor dit item.
Tanktops zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Opvallend genoeg kiezen de meeste mensen toch voor wit. Dat is lekker neutraal, maar niet beperkend. Je kunt ook voor andere kleuren kiezen. Het veelzijdige karakter van de tanktop is echter een van zijn superkrachten. Kies bij voorkeur neutrale kleuren zoals zwart, beige en grijs, zodat je het gemakkelijk kunt combineren met andere kledingstukken en de kans kleiner is dat je er na een seizoen op uitgekeken bent.