Waarom kopen en houden we kledingstukken die we nooit dragen?
blog

We hebben allemaal wel van die nooit gedragen kleding in de kast hangen. We doen het niet weg, want we denken dat we het nog wel een keer aan doen. Maar waarom doen we dat en waarom bewaren we het jarenlang in de kast?

De meest voorkomende reden dat we iets in onze kast laten hangen, is omdat het item eigenlijk niet bij ons past. Het is een impulsaankoop geweest of je hebt het gezien bij iemand anders. Vaak zie je ook nog eens dat het in de sale was, dus je kon het echt niet laten hangen. We negeren eigenlijk onze eigen stijl en laten ons door andere redenen overhalen om iets te kopen.

We kopen een fantasie

Vaak stel je jezelf voor wat als ik dit item draagt. Je denkt aan hoe anderen het vinden en je wil misschien ergens bij horen. We visualiseren iets wat je eigenlijk niet bent. Winkelen stimuleert ook je fantasie dus dan kan het zijn dat je anders naar kleding kijkt.

Het item is te mooi

Een van de andere reden dat items in de kast blijven hangen, is omdat we het item te mooi vinden om te dragen. Dat klinkt gek. Maar toch zijn we soms bang dat een kledingstuk stuk gaat of bewaren we het item tot die ene speciale gelegenheid. Op dit manier kan het jarenlang in je kast blijven hangen.

Huren is een mooie optie

Om aan items te wennen, is huren van kleding een hele mooie optie. Kleding blijft niet heel lang in je kast hangen en een ander maak je er uiteindelijk weer blij mee. Jij hebt uiteindelijk een overzichtelijke kledingkast met items die je veel draagt en je zal zelfs zien dat je alle items uit je kledingkast gaat dragen als je af en toe eens aanvult met items die je huurt.