Waar haal je je kennis vandaan over duurzame mode?
blog

Educatie moet gratis zijn, dat gaf laatst iemand mij mee. Want niet iedereen heeft de middelen om voor kennis een bepaald bedrag te betalen. Dat heeft me aan het denken gezet om te kijken naar een lager instapmodel voor de cursussen die je bij mij kan volgen. Wat zou jij passend vinden?

Ik probeer de balans te vinden tussen gratis content via mijn social kanalen en betaalde cursussen.

In de tussentijd wil ik je wel wat tips geven waar jij je qua kennis kan uitbreiden op het gebied van duurzame mode, naast mijn platform.

  1. Fashion Revolution: Fashion Revolution is een wereldwijde beweging die pleit voor transparantie en duurzaamheid in de mode-industrie. Ze bieden gratis educatief materiaal, waaronder rapporten, gidsen en documentaires die inzicht geven in de uitdagingen van de mode-industrie en hoe consumenten positieve verandering kunnen stimuleren.
  2. Future Learn – Sustainable Fashion: Future Learn is een platform voor gratis online cursussen. Ze bieden verschillende cursussen over duurzame mode, ontwikkeld door gerenommeerde universiteiten en organisaties. Hoewel sommige functies mogelijk premium zijn, bieden veel cursussen essentiële informatie gratis aan.
  3. Sustainable Fashion Guide by Good On You: Good On You is een app en website die duurzame modemerken evalueert op basis van ethiek, milieu en diervriendelijkheid. Naast het beoordelen van merken bieden ze ook gratis educatieve gidsen en artikelen over duurzame mode.
  4. Circular Fashion Lab: Circular Fashion Lab is een initiatief dat zich richt op het bevorderen van circulariteit in de mode-industrie. Ze bieden gratis webinars, evenementen en resources die gericht zijn op het begrijpen en implementeren van circulaire modepraktijken.
  5. Open Courseware (OCW) – Fashion and Apparel Studies: Sommige universiteiten bieden gratis cursusmateriaal aan via platforms voor open courseware. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar cursussen op het gebied van “Fashion and Apparel Studies” op websites zoals MIT OpenCourseWare.

Deze bronnen bieden een breed scala aan educatief materiaal, variërend van basiskennis tot diepgaande inzichten in duurzame mode. Het is de moeite waard om te verkennen en te profiteren van de gratis beschikbare informatie om je bewustzijn over dit onderwerp te vergroten.