Hoe kies je de juiste basics voor jouw zomergarderobe?
blog

Van wintergarderobe naar zomergarderobe

De zon begint met schijnen, de temperatuur gaat weer iets omhoog. Wat een fijn gevoel is het toch als de lente begint. We switchen van onze wintergarderobe naar onze zomergarderobe. En zeker op dit moment na een bizar jaar met Covid19 verlang ik in ieder geval nog meer naar de zomer. 

Maandenlang bestond mijn outfit uit comfy kleding. Alle dagen thuiswerken, geen uitjes, geen verjaardagen. Waarom je dan ‘leuk’ aankleden? Ik ging van heel comfortabel naar steeds meer gekleder tijdens de lockdown. Want man, wat is het toch fijn om je toch goed te kleden. Bij mij doet dat een hoop. 

Des te groter is nu ook mijn zin naar de zomer. Mijn items uitkiezen die perfect passen deze zomer en mijn outfit kiezen waar ik me blij en trots in voel. Wanneer de eerste zonnestralen komen, kijk ik wederom kritisch naar mijn kast. Welke basics hangen erin en welke passen in mijn zomergarderobe. 

Ik ben groot voorstander van de juiste basics in je kast die je kan aanvullen met key pieces van het moment. Maar wat zijn nu de basics voor deze zomer die fijn zijn om in je kast te hebben?

Het is belangrijk om te kiezen voor basics van verschillende stoffen en materialen. Waarom? Omdat je op deze manier gemakkelijk combinaties kunt maken en door gebruik te maken van verschillende materialen en stoffen wordt je outfit al snel spannender dan wanneer je kiest voor dezelfde materialen en stoffen. 

De basics op het gebied van jassen

De basics in je kast op het gebied van jassen

Ik start altijd met mijn jassen die ik graag draag in de zomer. Bij mij zit standaard in mijn zomergarderobe als basic: een regenjas, een trenchcoat, een mantel (ik ben een koukleum) en een leren jas. 

Basics: tops, shirts, truien en vesten

Ik ben zelf groot fan van blouses en truien. Wat zijn fijne basics voor in je kast voor de bovenstuk? Mijn kledingkast bestaat uit: 3 effen blouses (wit, zwart en donkerblauw), 1x blouse met een print, 1x een denimblouse en een zwart, wit en gestreept shirt. 

Van deze bovenstukken kies ik verschillende materialen: katoen blouse, zijde blouse, denim blouse etc. Zodat ik genoeg kan combineren. 

Ik heb ook altijd verschillende truien in mijn basis zomergarderobe: 1x een wollentrui (voor de zomeravonden), 1x kasjmier trui in een camel kleur, 2x een gekleurde sweater (in mijn geval paars en rood).

Basisgarderobe onderstukken

Mijn basisgarderobe onderstukken bestaat uit: 2x pantalon (donkerblauw en creme kleur), 1x flared broek met print, 2x jeans (lichtblauw en donkerblauw), 1x jumpsuit, 1x midi rok (plissé voor mij!) en 2 maxi jurken. Ik ben zelf niet zo van de korte rokken en korte broeken, maar is wel perfect om toe te voegen aan je zomergarderobe als jij deze wel veel draagt. 

Qua schoenen kies ik voor 2x loafers, 1 paar slippers, 2 paar sneakers en 1x hoge laarzen. 

Ook de basisgarderobe is voor iedereen anders. De een houdt van wat meer kleur en de ander houdt het echt basis. Maar als je basis staat, dan zie je dat je heel veel combinaties kunt maken. Ik kan met deze basis echt eindeloos combineren en voeg hier zo nu en dan een echte key piece aan toe. 

Hoe ziet jouw basisgarderobe er uit? En kun je hier makkelijk key pieces aan toevoegen? Welke key pieces passen in jouw basisgarderobe?