Trouwseizoen geopend; dit betekenen de dresscodes
blog

Juni, de maand waarin het trouwseizoen weer echt begint. Ook ik krijg weer uitnodigingen voor bruiloften. Zeker na 2 jaar Corona, heb ik er ook echt weer zin in. Nadenken over een gepaste outfit. Alleen zie je vaak dat mensen het thema niet altijd helemaal snappen. Daarom wat meer informatie over de verschillende dresscodes voor een bruiloft.

Summer chic

Dit thema is eigenlijk een makkelijk thema, want er mag binnen deze dresscode een hoop. Echt zomers, dus denk aan luchtige zomerse outfits in felle kleuren. Jurken van linnen, een mooie hoed en een fijne zonnebril. Meestal is de regel dat je geen lange jurken mag dragen, maar binnen dit thema mag dat zeker. Kort, lang, jumpsuit het mag allemaal. Als er maar een zomerse tintje aan zit en je niet meer opvalt dan het bruidspaar.

Smart casual

Ook aan deze dresscode zitten weinig regels. Er wordt verwacht dat je iets draagt wat je normaal ook naar een feest zou dragen. Denk aan een mooie pantalon, maar ook een mooie jurk of leuke rok. Een must binnen deze stijl is wel dat je hakken draagt.

Cocktail

Cocktail is vaak een thema wanneer een bruiloft alleen in de avond is. Jurken net boven de knie is denk ik wel een van de meest bekende binnen deze stijl. En er mag best wel wat speels in zitten, zoals een glitter of ruches. En deze dresscode wordt vaak gedragen met pumps.

Tenue de Ville

Deze dresscode klinkt ingewikkeld, maar het is het Franse woord voor stadskleding. Je komt het beste weg in een halflange jurk of een jumpsuit in een pastelkleur. Ook qua schoenen moet je denken aan lichte kleuren. Ton sur ton werkt altijd erg goed binnen deze stijl.