Trend: de trenchcoat
blog

Het perfecte item voor de lente en de zomer en ik ben super blij dat deze weer terug is van weggeweest, de trenchcoat. Het fijne aan deze jas is dat het in elke stijl wel past.

De trenchcoat, letterlijk vertaald ‘loopgraafjas’, heeft een interessante geschiedenis. De jas werd oorspronkelijk ontworpen als een functioneel kledingstuk voor soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. De jas was ontworpen om soldaten te beschermen tegen de elementen en koude omstandigheden in de loopgraven.

De trenchcoat werd in 1914 ontworpen door de Britse kleermaker Thomas Burberry. Hij gebruikte een nieuw type waterafstotende stof die bekend werd als gabardine, een materiaal dat bestand was tegen vocht en slijtage. De jas was lang en losjes gesneden, had epauletten op de schouders, een dubbele rij knopen, en een riem om de taille.

Na de oorlog bleef de trenchcoat populair en werd het een stijlvolle en praktische jas voor mannen. In de jaren 30 begonnen vrouwen ook de trenchcoat te dragen en werd het een modieus item voor dames. Het werd vooral populair nadat de actrice Marlene Dietrich de jas droeg in de film “Morocco” uit 1930.