Shopping: kwalitatieve basics
blog

Een van de processen waar ik zelf de afgelopen jaar ontzettend door heen ben gegaan binnen mijn kledingstijl en kledingkast is het leggen van de basis. Voorheen kocht ik alles wat los en vast zat, alles wat ik leuk vond kwam ik mijn kast terecht. Totdat ik op het punt kwam dat ik dacht; ik wil dit niet meer. Ik wil niet kledingstukken in mijn kast hebben die ik vervolgens na een seizoen de prullenbak in gooide en zeker niet met het prijskaartje er nog aan. Het had alles te maken met het goed ontdekken van mijn kledingstijl en weten wat ik wilde uitstralen. Echt de basis, waar word ik blij van en wie ben ik eigenlijk. Ik ben er achter gekomen dat wanneer je dat goed voor ogen hebt je daar heel goed jou basis in kunt leggen en je items in je kledingkast hebt waar je echt heel blij van wordt. En ja, dan moet je een drempel over want het is verleidelijk om veel te kopen en misschien goedkoop en het doet in het begin zeer als je items gaat kopen die wat ‘duurder’ zijn, maar in mijn ogen echt het investeren waard.

De basisitems voor de ideale kledingkast

Daarom wil ik je meenemen in een aantal basics die eigenlijk passen in heel veel kledingstijlen. Wanneer je goed zit met de basics kun je vervolgens eindeloos combineren. En dat is wat we willen.

Nude!

Nude is een hele fijne kleur om in je kast te hebben. Zeker als we kijken naar de trends voor komend seizoen, camel all over. Daar past deze kleur natuurlijk perfect bij. Ik vond een shirt bij het merk Filippa K.

De wollen trui

De wollen trui is een echte musthave in een kledingkast. Zeker in de winter is het een heel fijn item, maar ook voor de koudere zomeravonden. En hoe fijn is het als je ook nog eens een duurzaam exemplaar hebt. Overigens is wol sowieso duurzaam en gaat het lang mee en hoef je dus helemaal niet vaak te wassen. Win win. Ik ben fan van de truien van The Knotty Ones en dit roze exemplaar vond ik wel heel erg passend in ieder geval bij mijn stijl.

Een goede jeans

Voor mij mag een goede jeans niet ontbreken in je kledingkast. Dit is er een met een high waist en een rechte pijp. Ook een broek die past in kledingstijlen. Of je nu een casual chic stijl hebt, een stoer stijl of juist een bohemian stijl. Het kan. En ik vond dit exemplaar van Kings of Indigo, een van mijn favoriete merken als ik kijk naar jeans.

De perfecte pantalon

Een perfecte pantalon mag ook zeker niet ontbreken in je kledingkast. Ik ben helemaal weg van de off white varianten, want zowel leuk in de zomer als de winter. Ik vond deze prachtige pantalon bij Jan & June.

Het leren jasje

Ook het leren jasje is zo een item wat bij heel veel kledingstijlen past. Je maakt klassieke outfits net wat stoerder met een leer jasje en je kunt je stoere outfit nog stoerder maken. En het is een heel fijn item om het hele jaar door te dragen. Ik vond dit prachtige jasje van het merk Ivy & Oak.