‘s Werelds eerste circulaire warenhuis TOMO moet centrale plek zijn voor duurzame kleding
blog

Waar ga je winkelen als je op zoek bent naar duurzame kleding? Een vraag die ik met enige regelmaat krijg. Het is nog een behoorlijke zoektocht en je moet de meeste duurzame kleding toch wel online kopen. Maar wat als je nu echt even wil passen en naar een winkel toe wil. Een warenhuis voor duurzame kleding mist en in dit gat stapt Marjan Haselhoff.

Marjan Haselhoff wil graag de wereld een beetje beter maken. Er bestaat nog zoveel ellende in de modewereld. Het is soms moeilijk om een mooie en stijlvolle duurzame outfit samen te stellen. Want wat is ook precies duurzaam. Een centrale plek mist, maar deze gaat er komen. Het moet een echte verzamelplek worden voor consumenten en duurzame merken. Daarnaast krijgt het warenhuis een reparatieatelier, waar klanten tot 5 jaar na aankoop van een product hun items gratis kunnen laten repareren. En worden er ook tweedehands kledingstukken en verhuur mogelijkheden aangeboden.

Het mooie is dat er ook meer helderheid komt over duurzame merken. Alle kledingstukken worden voorzien van een QR code die je kunt scannen, zodat je helemaal kunt zien wat voor een weg het product heeft afgelegd.

Silk-Ka flowers via TOMO

Waar het warenhuis precies komt is nog niet duidelijk. Er gaan geruchten dat dit ergens in de Randstad zal zijn. Ik heb er nu al zin in om dit warenhuis te bezoeken en inspiratie op te doen en ook zeker de krachten samen te bundelen.