Pretty sustainble swimwear voor tijdens jouw vakantie
blog

Ready of niet, de zomer in on his way. En mocht je nog een kleurtje op willen doen, dan moet dit natuurlijk wel in de meest fijne swimwear. En natuurlijk wel duurzaam. Gelukkig weet ik als geen ander waar ik op moet letten om de juiste duurzame merken te selecteren. Dus dat zit wel goed met de tips die ik je nu gaat geven. Nu aan jou nog even de taak om te ontdekken welk swimwear merk het beste bij jou past. Van basic tot meer tierelantijn, inmiddels zijn ook binnen duurzaam swimwear de keuzes oneindig.

Jungl Swimwear

Jungle Swimwear heeft mooie tijdloze ontwerpen. En dit prachtige merk komt uit Amsterdam. De zwemkleding wordt geproduceerd in Portugal en is gemaakt van 100% gerecycled nylon van visnetten en ander nylon afval. Elk ontwerp is vernoemd naar een dier uit de zee dat met uitsterven wordt bedreigd. Ook geeft dit merk lessen op scholen over de vervuiling van plastic. En ook nog eens redelijk betaalbaar.

Instagram Jungl Amsterdam

Aya Label

AYA Label maakt de zwemkleding in een kleine fabriek in Istanbul. Ze bezoeken de fabriek regelmatig om goed te controleren of medewerkers wel goed behandeld worden en dat zij werken onder goede arbeidsomstandigheden. Ook deze bikini’s worden gemaakt van gerecyclede visnetten en ander zeeafval. Niet alleen een mooi design, maar ook nog een sustainable. Love it.

Instagram Aya Label

Avaa Swim

Sinds vorig jaar mijn favoriet. Ik kocht vorig jaar een badpak en een bikini van dit merk en wat ben ik hier superblij mee, nog steeds. Stijlvol met een twist en goede kwaliteit. En ook dit merk maakt de items van zeeafval. Echt mijn favoriet als ik het heb over swimwear.

Instagram Aava Swim

Ganni

Een van mijn favoriete merken als ik het heb over kleding, maar ik heb sinds kort ook hun swimwear ontdekt. Echt pareltjes en ook net even anders dan je misschien gewend bent. Wist jij dat Ganni ook swimwear heeft?

Instagram Ganni

Een ding is zeker, we kunnen er fashionable en sustainble bijlopen deze zomer.