Ontdekken van je stijl
blog

Leren ontdekken wie jezelf bent. Ik denk dat dit een van de belangrijkste dingen is voor het ontdekken van je stijl. Dat geeft niet aan dat het ook makkelijk is. We hebben zoveel factoren die ons beinvloeden en niet altijd uitdragen wie we nu echt zelf zijn. We kijken vooral naar social media en vergelijken onszelf met anderen. Maar is dit dit echt wie we zijn en is dat ook wie we willen zijn. Een van de belangrijkste vragen voor het ontdekken van je stijl.

Eigenlijk kun je al veel halen uit jouw persoonlijke interesse, maar ook als je kijkt naar je eigen kledingkast. We zijn vooral gewend geraakt om ons makkelijk te kleden en niet te gek, maar het kan je zelfvertrouwen enorm een boost geven als je weet wat je stijl is en wat je ermee uitstraalt.

Een tip die ik in ieder geval alvast kan meegeven is om jezelf een aantal vragen te stellen: wie ben ik? Wat vind ik belangrijk? Waar word ik blij van in mijn vrije tijd? Wat voor een rol speelt werk in mijn leven? Welke kledingstukken pakken ik heel snel uit mijn kledingkast? En welke items vind je eigenlijk best wel leuk, maar pak je toch niet uit je kledingkast?

Door deze vragen te beantwoorden kom je er steeds meer achter wat er wel en niet bij je past. Het is ook leuk om eens te vragen aan je omgeving, hoe zij jou zien. En komt dit dan overeen met de kleding die je draagt? Inmiddels is kleding functioneel geworden en is het niet meer zoveel van waarde. Terwijl kleding en het ontdekken van je stijl je zoveel meer kan geven.

Let je daar zelf wel eens op?

Bedenk je ook eens goed hoe jij je in bepaalde outfits voelt. Voel je je krachtig? Of misschien juist onzeker. Jouw stijl zegt heel veel en ook de kleding die jij draagt. Je straalt uit hoe jij je voelt.

Hoewel een outfit geen volledig beeld geeft van iemands persoonlijkheid, kan het wel aspecten van iemands karakter en expressie laten zien. Bijvoorbeeld, iemand die graag kleurrijke en opvallende outfits draagt, kan een extraverte en zelfverzekerde persoonlijkheid hebben, terwijl iemand die de voorkeur geeft aan neutrale en minimalistische outfits een meer ingetogen en gereserveerde persoonlijkheid kan hebben.

Wanneer je weet wie je bentga je naar de volgende stapin het proces. Je gaat een moodboard maken, om te kijken of de ontdekkingen die je over jezelf hebt gedaan overeenkomen met de beelden die jij uitkiest voor jouw moodboard. Dit geeft heel veel inzicht. Op basis van deze afbeeldingen kun je ook goed kijken wat jouw kleurenpalet is. Welke kleuren passen bij jouw persoonlijkheid en waar voel jij je goed in. Rood is bijvoorbeeld een hele krachtige kleur. Niet veel vrouwen durven deze kleur te dragen, omdat dit voor hen teveel opvalt. Zo is er over elke kleur iets te zeggen. Neem bijvoorbeeld blauw: dit staat voor kalmte en rust, maar ook professionaliteit. Dus op basis hiervan kun je in de ochtend ook goed kijken welke kleuren jij het beste kunt pakken als je goed afweegt wat je die dag gaat doen en wat belangrijk is.

Om uiteindelijke de ideale garderobe samen te stellen is het belangrijk dat je de juiste basics binnen je kledingkast verzameld en daar key pieces aan toevoegt. Wanneer je basis op orde is, dan ga je zien dat je heel veel uit je kledingkast gaat halen en oneindig kunt combineren.