Zo ontdekte ik mijn kledingstijl
blog

Zo ontdekte ik mijn kledingstijl

‘Ik vind het item heel leuk bij jou staan, maar het is het niet voor mij’. Dat zei ik een paar jaar geleden tegen een vriendin. Ze vond het eigenlijk niet zo een leuk antwoord, maar het was wel wat ik bedoelde. 

Het was niet zo dat ik het item niet mooi vond. Ik vond het juist heel erg mooi en paste perfect bij haar. In mijn kledingstijl paste het niet en ik wist zeker dat ik het item ook nooit zo dragen. 

Het ontdekken wat bij mij past heeft wel een paar jaar geduurd. Zeker door de verleiding van fast fashion waar je goedkoop en snel mee kunt doen aan de modetrends. Toch merk je op een gegeven moment dat je items (bijna) niet draagt. Dit zijn dus items die niet bij je passen. 

Ik heb ontzettend veel geëxperimenteerd, niet alleen met kleding maar ook bijvoorbeeld met mijn haar. Ik heb de meest verschillende kapsels gehad. Zowel hoe het geknipt was (kort, lang, tussenin), maar ook qua kleur (donker, licht). Zo is dat ook gegaan met mijn kledingstijl. En dat is helemaal niet erg. Dat is alleen maar goed om te doen, zodat je heel goed weet wat er echt bij je past en waar jij je comfortabel in voelt.

Als ik nu weleens foto’s terug zie hoe ik op de middelbare school mijn haren geknipt had, zie ik nu dat het niet helemaal bij mij paste. Dat is niet erg. Op dat moment was ik er heel comfortabel mee. 

Van miskopen naar de ideale kledingkast

In mijn kledingkast kwam ik er steeds meer achter dat er items in hingen met het prijskaartje er nog aan. Ik weet nog dat ik een hele bohemianachtige bloemige korte jurk in de kast had hangen. Super leuk, maar ik deed het niet aan. Omdat het gewoon niet bij mij paste. Ik voel mij goed in broeken, lange rokken, lange jurken en dus niet perse in jurken en rokken die kort zijn. Die draag ik alleen als het echt heel warm. Ik ben gek op strepen, comfy truien, stoere bloesjes en casual blazers. Ik heb ook key pieces in mijn kast hangen, zoals die opvallend jurk, het spijkerjasje die net even anders is en die jumpsuit die ik gekocht had voor een feestje. Dit zijn items die ik misschien niet heel veel draag, maar ik draag ze wel en blijven voor een hele lange tijd in mijn kast. 

Key pieces kun je ook prima aanschaffen als het maar bij je kledingstijl past. Mijn stijl is de stoere Parisienne. Ik houd van platte schoenen, van strepen, bloesjes, blazers, mooie pantalons en oversized jassen. Ik loop het liefst op sneakers of loafers. Kleuren die ik graag draag: blauw, zwart, wit, grijs, paars, groen. 

Wat is jouw ervaring om tot je kledingstijl te komen? Heb je deze al ontdekt? Is het voor jou makkelijk om in de ochtend je outfit samen te stellen? 

Ik ben benieuwd, deel je jouw verhaal met mij?

Een ideale manier om je eigen kledingstijl te ontdekken is het huren van kleding. Zo draag jij je steentje bij aan een betere mode-industrie en kun je experimenteren met verschillende items. 

Wil je hulp bij het vinden van je kleding stijl, dan kan ik je helpen. Kijk hier voor meer informatie over stijladvies.