Moet je belasting betalen over je verkopen van tweedehands kleding?
blog

We zitten in de periode dat we weer onze belastingaangifte moeten gaan doen. Maar hoe zit dat nou eigenlijk met het verkopen van tweedehandsspullen? De geruchtenmolens draaiden overuren, want moet je hier nou belasting over betalen? Gelukkig heeft Vinted daar nu een antwoord op.

Er zweven inmiddels heel wat verwarrende nieuwsberichten en speculaties rond over de Belastingdienst die “je Vinted-verkoop in de gaten houdt”. Terwijl nieuwe Europese regels geen impact op de gebruikers zelf, maar vooral invloed hebben op de administratie voor platforms zoals Vinted. Hoewel belastingen een ingewikkeld onderwerp kunnen zijn, richten we ons op de simpele feiten, zodat we kleding een nieuw leven kunnen geven en ons geen zorgen hoeven te maken over belastingen.

Als ik mijn persoonlijke spullen verkoop, moet ik dan belasting betalen?

De verkoop van persoonlijke items wordt niet belast in Nederland. Wellicht heb je wat gelezen over 30 items of €2.000,-, maar dat is wat anders. Dat zijn de voorwaarden wanneer platforms zoals Vinted verplicht zijn om informatie te delen met de Belastingdienst. Het bereiken van dat bedrag of aantal, betekent niet dat je belasting moet betalen: het verkopen van persoonlijke spullen wordt niet belast. Je moet alleen belasting betalen als je dit vanuit een onderneming doet. Je kunt dus nog gerust je items verkopen via Vinted.