Mijn (duurzame) tips voor Utrecht
blog

Utrecht, ik ben er vaker geweest en elke keer blijft deze stad mijn verrassen. Het is een stad, maar het voelt heel anders dan Amsterdam. Knusser, gezelliger, intiemer. Karakteristieke winkelstraatjes, gezellige terrassen en leuke lunchtentjes. Ik ben inmiddels wel gek op deze stad geworden. Ik geef een aantal (duurzame) tips om Utrecht te verkennen.

Koffie met wat lekkers bij Keek

Een fantastische biologische bakkerij, winkel en lunchroom. Ambacht, duurzaamheid en gastvrijheid staan centraal en dat merk je meteen bij binnenkomst.

Lunchen bij de Brunch Club

Bij Botania zijn ze gek op vers, natuurlijk en smaakvol en dit komt terug in hun eten en drinken. Ik zou zeker even een kijkje nemen op hun website, want wat zij allemaal doen aan duurzaamheid en een groenere toekomst is namelijk indrukwekkend.

Shoppen bij Greenup

Een warenhuis die zeker op mijn lijstje stond en ik eindelijk ben gaan bezoeken. Green Up, het duurzame warenhuis in Utrecht. Er worden items verkocht van locals, je kunt er terecht voor vintage, maar ook items kopen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Maar er zit bijvoorbeeld ook iemand die kleding repareert! Je kijkt je ogen uit en zeker de moeite waard om eens naar toe te gaan. Zeker nu het vaak nog lastig is om te weten of items echt wel duurzaam zijn.

Overnachten in The Anthony

Ik was hier al 1x eerder geweest en ook deze keer werd ik weer betoverd. Het is zo een fijn hotel met een heel moderne inrichting. Ik voel me er helemaal thuis. Het is hiervoor een klooster geweest en daarna nog een verzorgingshuis. Bij het ombouwen van dit prachtige gebouw naar een hotel is er heel veel rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is er een warmtepomp, geen gas, wordt er gekookt met lokale producten en zijn zij aangesloten bij Trees for All. Een echte aanrader.

Dineren bij Fico

Een prachtig gelegen restaurant met fantastisch uitzicht. Wat een fijne avond heb ik hier gehad. Italiaanse gerechten, maar dan net even anders en gemaakt met seizoensgroentes. Niet op en top duurzaam, maar door gebruik te maken van seizoensgroente hoeven in ieder geval deze niet een hele weg af te leggen om op je bord te kopen. En daarnaast is het culinair genieten van alle smaken.