Mijn (duurzame) tips voor een citytrip naar Lissabon
blog

Het was mijn allereerste keer in Portugal. Ik kende de verhalen, maar voorheen trok het mij nog zo erg. Ik wilde altijd graag naar Italie, maar inmiddels heb ik daar een groot gedeelte van gezien en heb ik mij laten verrassen door Portugal. De verhalen die ik vooraf hoorde waren erg goed, dus mijn verwachtingen lagen dan ook erg hoog. En ik kan je vertellen, ik ben verliefd geworden op Portugal. Er is daar zoveel prachtige natuur, de mensen zijn super aardig, het eten is super lekker en je kijkt echt je ogen uit. Mijn accommodatie zat aan de westkust van Portugal, zo ongerept en zo mooi. Ik heb een aantal leuke uitstapjes gemaakt en ik ga je meenemen in mijn (duurzame) tips voor Portugal.

Duurzame accommodatie

Mijn accommodatie in Portugal was echt prachtig. Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. We zaten aan de westkust, ongeveer 50 minuten vanaf Lissabon. Een prima ritje waar je direct terecht komt in de mooie natuur. Ik kan je deze plek zo erg aanbevelen: Areias do Seixo in Santa Cruz. Prachtige huisjes, maar ook hotelkamers waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Groente komt uit eigen tuin, water wordt hergebruikt, inrichting van de huizen en de hotelkamers is gemaakt van gerecycled materiaal. Het staat echt centraal dat je een bent met de natuur en de liefde voor de natuur.

Koffie drinken in LX Factory

LX Factory is een klein ondernemersplek in Lissabon. En wat een hoop inspiratie krijg je hier. Er is overal kunst te zien, kleine ondernemingen, heerlijke eettentjes en de leukste koffietentjes. Ik zat in een van de koffietentjes waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat en je ook veganistische mogelijkheden heb. Ik zat hier heerlijk met mijn Soy Latte.

Organic beautyproducten

De zoektocht naar organic beautyproducten wordt steeds groter en gelukkig is er ook steeds meer aanbod. Ik was super benieuwd of dit ook zo zou zijn in Portugal. En ik stapte binnen in een winkel met alleen maar organic merken op het gebied van beauty. Ook met bekende merken als Dr. Hauschka, maar dus ook een eigen Portugees lokaal merk. En daar ga ik echt op aan. Zo mooi om te zien. Deze producten zijn niet alleen fijn om te gebruiken, maar zie er ook nog eens prachtig uit als deze items in je badkamer staan.

Duurzame winkels in Ericeira

Ericeira staat echt bekend als surfersdorp. En dat is ook te zien. Veel merken als Rip Curl zie je en ook de mensen die er rondlopen, herken je als echte surfer. Deze plek is ook benoemd tot beste surfplek van de wereld. En dat snap ik wel, ondanks dat ik geen surfer ben. De omgeving is echt prachtig. Mijn zoektocht ging naar duurzaamheid en ik kwam hier in een winkel waar allemaal duurzame merken hingen en echt items waar je in wil investeren. Zeker een bezoekje waard als je in Lissabon bent. Dit is ongeveer 30 minuten rijden.