Mijn 5 favoriete duurzame zonnebrilmerken
blog

1. Dick Moby

Dick Moby is een prachtig Nederlands eyewearmerk. De oprichtster werden geconfronteerd met heel veel rotzooi in de zee en besloten hier een positieve draai aan te geven en een stap te zetten om het plastic probleem aan te gaan. De brillen worden gemaakt van bioacetaat en gerecycled materiaal. En de collecties worden ook nog eens gemaakt onder eerlijke omstandigheden.

2. Stella McCartney

Sowieso een van mijn favoriete designers. En ook zeker als het gaat om zonnebrillen. Binnen de collectie vind je met name 70’s brillen. Allemaal gemaakt onder eerlijke omstandigheden en Stella McCartney blijft innoveren als het gaat om het gebruik van duurzame materialen.

3. Ace & Tate

Ace & Tate heeft inmiddels zijn plek wel veroverd in eyewear land. Ze maken ook echt prachtige brillen tegen betaalbare prijzen. Maar zij zetten ook heel veel stappen als het gaat om duurzaamheid. Ze hebben een volledige collectie die bestaat uit gerecycled materiaal en ook al hun winkelinrichtingen worden gemaakt van gerecylede items. Love it!

4. Poletta

Ik ben fan van dit merk. Ze zijn heel transparant hoe de prijs van een bril tot stand komt. En zij zijn bezig met een circulaire wereld voor de brillen die zij maken. De fabrieken bezoeken zij regelmatig en ze maken de brillen op maat, dat betekent dus geen voorraad. En zij hebben binnenkort de mogelijkheid om je zonnebril te kunnen recyclen.

5. Neubau

Wie zegt dat duurzaamheid saai is? Absoluut niet, zeker als je kijkt naar de zonnebrillen van Neubau. Zij proberen hun afval zo min mogelijk te laten zijn door 3D te printen, het wordt eerlijk gemaakt in Oostenrijk en zij maken gebruik van duurzame materialen.