Merk uitgelicht: Sezane
blog

Sézane is een Frans modemerk dat bekend staat om zijn stijlvolle en tijdloze ontwerpen. Het merk heeft in het verleden inspanningen geleverd om duurzamere praktijken in de mode-industrie te bevorderen.

  • Ethical Manufacturing: Sézane werkt samen met geselecteerde fabrikanten die zich inzetten voor ethische productiepraktijken. Ze zorgen ervoor dat hun partners voldoen aan de sociale en arbeidsnormen, en bevorderen goede arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketen.
  • Kwaliteitsmaterialen: Het merk gebruikt hoogwaardige materialen voor hun kledingstukken en streeft naar duurzaamheid in hun materiaalkeuze. Ze maken gebruik van natuurlijke vezels zoals biologisch katoen, linnen en wol, die over het algemeen een lagere milieu-impact hebben dan synthetische materialen.
  • Beperkte productie en tijdloze ontwerpen: Sézane hanteert een beperkte productieaanpak, waarbij ze streven naar een betere controle over hun voorraad en verspilling willen verminderen. Ze richten zich op tijdloze ontwerpen die bedoeld zijn om langer mee te gaan en minder gevoelig zijn voor trends, waardoor ze de duurzaamheid van hun producten vergroten.
  • Filantropische initiatieven: Het merk heeft verschillende filantropische initiatieven gelanceerd, zoals de “Demain” Foundation, die zich inzet voor de toegang tot onderwijs voor kansarme kinderen. Ze doneren een deel van hun omzet aan goede doelen en ondersteunen diverse sociale projecten.