Merk uitgelicht: Kuyichi
blog

Kuyichi is een Nederlands modemerk dat zich richt op duurzame en ethische mode. Ze hebben een sterke focus op het gebruik van duurzame materialen en ethische productiepraktijken. Hier zijn enkele van de duurzaamheidsaspecten waar Kuyichi zich op richt:

  • Biologisch katoen: Kuyichi staat bekend om het gebruik van biologisch katoen in hun kledingstukken. Biologisch katoen wordt geteeld zonder het gebruik van schadelijke pesticiden en chemicaliĆ«n, wat de milieu-impact vermindert en de gezondheid van boeren en arbeiders verbetert.
  • Gerecyclede materialen: Naast biologisch katoen maken ze ook gebruik van gerecyclede materialen in sommige van hun collecties. Dit helpt bij het verminderen van afval en het besparen van natuurlijke hulpbronnen.
  • Transparantie: Kuyichi heeft een sterke nadruk gelegd op transparantie in hun toeleveringsketen. Ze delen informatie over de fabrieken waarmee ze samenwerken en hun inspanningen om eerlijke arbeidsomstandigheden te handhaven.
  • Arbeidsomstandigheden: Het merk heeft zich toegelegd op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketen en werkt samen met fabrikanten die zich houden aan ethische normen en certificeringen.
  • Duurzaamheidsinitiatieven: Kuyichi is betrokken bij verschillende duurzaamheidsinitiatieven en samenwerkingen, waaronder het gebruik van gerecycled polyester, het verminderen van waterverbruik in hun productieprocessen, en het streven naar volledig traceerbare kledingstukken.