Merk uitgelicht: Filippa K
blog

Filippa K is een Zweeds kledingmerk dat bekend staat om zijn minimalistische en tijdloze ontwerpen. Het merk heeft zich in de loop der jaren ingezet om duurzamere praktijken in de mode-industrie te omarmen.

  • Duurzame materialen: Filippa K heeft zich gecommitteerd aan het gebruik van duurzame materialen in hun collecties. Ze maken gebruik van biologisch katoen, gerecyclede materialen, zoals gerecycled polyester en gerecyclede wol, en zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe duurzame materialen.
  • Transparantie: Filippa K streeft naar transparantie in hun toeleveringsketen en heeft samengewerkt met externe partijen om audits en controles uit te voeren. Ze hebben ook samengewerkt met organisaties zoals de Fair Wear Foundation om ervoor te zorgen dat goede arbeidsomstandigheden worden nageleefd in hun productieprocessen.
  • Circulariteit: Filippa K heeft initiatieven genomen om de levensduur van hun kledingstukken te verlengen. Ze bieden reparatieservices aan, moedigen klanten aan om kleding te doneren of door te verkopen via hun “Second Hand Store” en hebben een “Lease the Look”-programma ge├»ntroduceerd waar klanten kleding kunnen huren in plaats van te kopen.
  • Verantwoorde productie: Filippa K werkt samen met geselecteerde leveranciers die hun waarden delen op het gebied van ethische en verantwoorde productie. Ze hebben in het verleden initiatieven genomen om de impact van hun productieprocessen te verminderen, zoals het minimaliseren van water- en energieverbruik en het beheersen van chemicali├źngebruik.