Hoe combineer ik items uit mijn huidige kledingkast?
blog

Hoe combineer ik items uit mijn huidige kledingkast? 

Wat heb jij in je basisgardrobe hangen? Dat is de vraag die bij mij bovenaan staat als ik kijk naar een kledingkast. Wat zijn items die je graag draagt en op welke manier combineer je dit? 

We zijn vaak geneigd om een aantal favoriete outfits altijd op dezelfde manier te combineren. Maar wat meestal kan, is om een item ook op verschillende manieren te combineren. Hoe je dat kun doen, laat ik je zien door een aantal voorbeelden te geven. 

Ik start in de ochtend met het selecteren van mijn basisitems die ik graag die dag aandoe. Is het bijvoorbeeld koud, dan kies ik ervoor om een basistrui aan te doen. Ik ben zelf helemaal weg van donkerblauw (Ja! In mijn ogen het nieuwe zwart). Ik combineer de trui met een mom fit jeans (past goed bij mijn figuur). Dan heb je al look 1 (basis, maar het is een eerste outfit). Wil je meer? Dan kun je deze look perfect combineren met een donkerblauwe blazer. Door gebruik te maken van laagjes en verschillende materialen, maak je jouw look wat spannender. Ik ben gek op sneakers, dus ik doe mijn lievelingssneakers onder deze outfit. Look 2 is ook helemaal ready. 

Je hebt nog steeds de donkerblauwe trui als basis, maar vandaag moet je naar je werk en wil je de look toch iets netter dragen. Ik kies voor een mooie pantalon in donkerblauw. Ook hier is het weer belangrijk om te kijken naar het materiaal van de broek. Ik zou in dit geval kiezen voor een wollen donkerblauwe pantalon. Hier heb je dus al look 3. Ook in dit geval kun je de look weer wat spannender maken en net even anders door gebruik te maken van laagjes. Kies er bijvoorbeeld voor om een blouse onder de trui te dragen. Ik zou in dit geval kiezen voor een crème zijden blouse. Van mij mag deze ook een beetje aan de onderkant uitsteken. Ik houd namelijk ontzettend van het nonchalant nette in een outfit. Outfit 4 is compleet en dat met 1 basisitem uit je kast. 

In het weekend vind ik het altijd fijn om echt een casual look aan te doen. Ook hiervoor start ik weer met mijn basis donkerblauwe trui. Deze combineer ik met een sportieve pantalon. Ik heb er zelf 1 van Vanilia die het stuc patroon heeft. Net ook weer even anders dan de trui die ik aan heb. Dit is alweer outfit 5 die we met deze trui kunnen maken. Wanneer ik ook deze look net wat spannender wil maken, kies ik ervoor om er nog een vest overheen te dragen. Ik kies voor een blauwtint, zodat mijn look krachtig blijft en ook in mijn straatje past van een nonchalante, maar casual look. 

Met 1 item heb ik nu dus 6 verschillende looks gemaakt. Het is heel verleidelijk om altijd dezelfde combinaties te dragen, terwijl er echt heel veel verschillende mogelijkheden zijn. 

Heb jij zelf een favoriet item uit je kast? Hoe combineer jij dit basis item?

Ik geef regelmatig inspiratie over een basisitem in je kast hoe je deze kunt combineren op drie verschillende manieren. Deze inspiratie deel ik via mijn Instagram.