Is het merk Sandro duurzaam?
blog

Ook ik ben groot fan van het merk Sandro. Mooie kwalitatieve kleding waar je blij van wordt. Toch ben ik in dit merk gedoken en gekeken hoe duurzaam het merk nu eigenlijk is.

Als je op hun website komt, denk je niet meteen dat dit een duurzaam merk is. Als je eenmaal verder gaat op de website zie je wel dat er kledingstukken gemaakt worden van duurzame materialen en zijn zij ook gestart met het verhuren van kleding. Ik denk allemaal goede punten.

Totdat ik het merk toets bij Good on You. Helaas komt dit merk hier eruit als niet goed genoeg.

Hier komt naar voren dat zij inderdaad kleding maken van duurzaam materiaal. Maar er kan bijvoorbeeld geen bewijs gevonden worden voor het reduceren van karton en andere bezuinigingen binnen het productieproces. Wat het merk wel doet is het minimaliseren van chemicaliƫn in de lederproductie.

Op het gebied van van mensen scoort het merk zelf erg slecht. Er wordt onvoldoende aandacht besteed aan de mensen die de kleding maken. Ik moet zeggen dat dit mij teleurstelt en ik hoop dat hier aandacht aan gegeven gaat worden.

Al met al is dit merk dus niet goed genoeg als we het hebben over duurzaamheid. Ik ben wel grote voorstander van de stappen die ze zetten en ik zal het merk de komende tijd ook nauwlettend in de gaten houden over welke stappen zij zetten.