Investeren in een wit t-shirt
blog

Het witte t-shirt; absoluut het investeren waard

Het witte t-shirt, wie kent deze niet en wie heeft er geen 1 in z’n kast hangen. Met het witte t-shirt kun je ontzettend veel kanten op. Het is makkelijk te combineren en een echte basic voor in je kast voor het gehele jaar. 

Ontstaan van het witte t-shirt

Maar wist je dat het witte t-shirt populair werd tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog? Het werd met name gedragen door Amerikaanse mariniers voor onder hun uniform. Het was heel praktisch en licht voor om je lijf. Het werd later ook gebruikt door arbeiders, mijnwerkers en boeren. Het was een ideaal kledingstuk, praktisch en makkelijk wasbaar. 

Het witte shirt kreeg een rebels imago

In de jaren 50 kreeg het witte t-shirt een rebels imago. Het werd gedragen voor bekende acteurs als bovenkleding en niet meer als ondershirt. In de jaren 60 kwam daar meer kleur bij. Toen de hippies via het t-shirt een boodschap wilde overdragen. 

Inzet als promotiemiddel

In de loop van de jaren werd het t-shirt steeds meer gepersonaliseerd. In politiek, maar ook vele artiesten gebruikten het shirt als promotiemiddel. Ken je in de jaren 90 nog de merken die groot gedrukt werden op shirts? Iedereen liep erin en je ziet het dit jaar ook weer terug komen. Grote logo’s op kledingstukken. 

Het witte t-shirt wordt nog steeds veel gedragen als ondershirt. Met name onder overhemden bij mannen. Maar het t-shirt is veel meer dan dat en is niet meer weg te denken uit het modebeeld. 

Mijn zoektocht naar het witte t-shirt

Ik ben kritisch gaan kijken naar mijn witte t-shirts in mijn kast en kwam er achter dat ik er wel heel veel had hangen. Ik maakte een selectie, want ook met witte t-shirts zitten er je favoriete tussen. Ik ben nu heel erg fan van het witte t-shirt welke ik 2 jaar geleden kost van A’dam. Deze is duurzaam gemaakt van biologisch katoen en dat geeft me een fijn gevoel. Daarnaast is de kwaliteit heel goed en na 2 jaar nog net als nieuw. 

Heb jij weleens zo gekeken naar een wit t-shirt? Heb jij een favoriet merk?

Ik ben heel benieuwd.