Hoe stijl je de zwarte blazer
blog

Zwarte blazer in jouw basisgarderobe

De zwarte blazer; een hoop hebben deze wel in hun kast hangen. Waarom? Omdat het een echte klassieker is die je in elke kledingstijl wel kunt combineren. Of het nu stoer, casual of klassiek is. Voor elke stijl is er wel een mogelijkheid. De blazer had oorspronkelijk de betekenis van een marineblauw jasje met gouden knopen, geïnspireerd door de uniformjasje. Veelal met dubbele knopen, maar later dus een veel gezien kledingitem met een enkele rij knopen.

De zwarte blazer in de klassieke kledingstijl

De zwarte blazer is voor de klassieke kledingstijl een echte essential. Veel combinaties die gemaakt worden in de klassieke kledingstijl worden gecombineerd met de zwarte blazer. De klassieke kledingstijl heeft ook een businessachtige look waar de blazer perfect in past. Ik schreef overigens eerder een blog over de klassieke stijl. Met tips over de key pieces die passen in een klassieke kledingstijl voor deze zomer.

De blazer in de stoere kledingstijl

De zwarte blazer is ook perfect in een stoere kledingstijl. Je kunt de zwarte blazer namelijk heel makkelijk combineren met een sportief look. Het geef je outfit net even meer die upgrade. En het wordt dan niet te sportief.

De zwarte blazer in een edgy kledingstijl

Een edgy kledingstijl omschrijft zich als trendy, gedurfd en fashion forward. In deze stijl past de zwarte blazer perfect. Want je maakt je look hier meteen iets klassieker mee, maar het blijft wel in je eigen stijl. Wat wil je nog meer.

De zwarte blazer is dus eigenlijk toepasbaar in elke stijl. Ik heb je voorbeelden laten zien van drie stijlen. Welke stijl past het beste bij jou?