Hier wil je naar toe
blog

Noorwegen

Noorwegen is een land van dromen en doen. Wie houdt van actief zijn in de natuur, die moet op een natuurvakantie in Noorwegen; het land is in alle seizoenen een fantastische outdoor bestemming. Dankzij de lange zomerdagen is er veel tijd om te genieten van de schitterende natuur in Noorwegen en in de koude maanden is het een topbestemming voor avontuurlijke winterreizen.

Van noord naar zuid strekt Noorwegen zich uit over een lengte van 1700 kilometer. Het weer, de lengte van de dagen in zomer en winter en de natuur zijn hierdoor heel verschillend per gebied. Wat alle gebieden gemeenschappelijk hebben is de adembenemend mooie natuur. Mooi door de grilligheid van het landschap, door de fjorden of alleen al door de enorme stilte.

Een van de mooiste streken in Noorwegen is Noord-Noorwegen. Hier rijzen de bergen recht op uit zee, is de natuur puur en ongerept en maak je het meeste kans op het zien van wildlife. Van de Lofoten tot de Noordkaap, er is van alles te zien en te doen in alle seizoenen.

Naast een prachtige natuur is Noorwegen natuurlijk ook bij uitstek een van de mooiste plekken om duurzame mode te ontdekken. Hier zijn veel merken gevestigd die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.