Het verhaal achter Longchamp
blog

Le Pliage; de tas van Longchamp

In 1948 ontstond het merk Longchamp dankzij de unieke visie van Jean Cassegrain op de Franse elegantie. Hij vond moderne luxe opnieuw uit. 

Sinds de oprichting heeft Longchamp zes fabrieken in West-Frankrijk waar de producten worden vervaardigd. Al meer dan 70 jaar houdt een aantal zeer getalenteerde mannen en vrouwen de lederwarenexpertise van het bedrijf in stand. Het merk garandeert consistente kwaliteit met dezelfde kwaliteitsnormen. 

Longchamp zet zich in om producten te maken die lang meegaan, ze goed te verzorgen zijn en ze gemakkelijk te dragen zijn. Zij bieden onder andere een reparatieservice aan, zodat het product langer mee gaat. Dit leidt niet alleen tot blije klanten, maar ook voor het beschermen van het milieu. Het modehuis is van mening dat een mooi product herstelbaar moet zijn en dat het geven van een tweede leven je als klant ook trots kan maken. 

De ledersoorten van Longchamp zijn afkomstig van dieren die zijn grootgebracht in Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Het modehuis zorgt ervoor dat de gerelateerde veehouderij niet bijdraagt aan ontbossing. De huiden worden verwerkt door de beste leerlooiers in Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Engeland, Uruguay en Brazilië. 

Restproducten van het leerlooien worden vaak direct hergebruikt of gerecycled via derden. Het merk zet zich sterk in voor het vervaardigen van veilige producten, die vrij zijn van chemicaliën, die de gezondheid van de klant of werknemers zouden kunnen schaden. 

Hoog in het vaandel heeft Longchamp ook afvalvermindering staan. Ze werken met FSC gecertificeerd materiaal, ze hebben een ecolabel dat garant staat voor duurzaam bosbeheer en waar mogelijk recyclen zij diverse materialen zoals schrootleer, textiel, pallets, karton, plastic en papier om ze ene tweede leven te geven.

Ook de tassen worden gemaakt van gerecycled materiaal. Zoals de Le Pliage tas is gemaakt van gerecycled polyester en plastic afval (met name gerecyclede flessen).