Het verhaal achter het merk Plume Paris
blog

Wauw, wat ben ik fan geworden van dit merk. In eerste instantie om de collecties die zij maken. Heerlijk Frans en uitgesproken, maar toch op een minimalistische manier. Ik hou ervan. Ik werd nog meer fan toen ik het verhaal achter dit merk kende.

Elk stuk moet relevant zijn en op zijn plaats

Ik denk een van de mooiste uitspraken die dit merk doet. Het merk laat ons dichterbij onze zintuigen zijn en laten ons geur, aanraking en blik weer openen op een manier zoals we dat deden voor fast fashion. Het kennen van het materiaal, hoe het om je lijf valt en met name hoe we ons er in voelen. Het veranderen van een consumptiegedrag en het minimaliseren van de impact op het milieu. Dit merk doet dat!

Neem de tijd om stoffen te leren kennen

Dat is een lange tijd dat dit centraal stond. Leer stoffen kennen die echt bij je passen. Voel je niet verplicht iets te kopen omdat iedereen het draagt. Nee, het uniek zijn, de waarde zien van een kledingstuk en wat het met je kan doen. Dat is waar het om draait bij dit merk. En in deze gedachte kan ik mezelf heel goed vinden. Ook ik kocht veel te veel bij de fast fashion, maar door dit soort merken openen mijn ogen zich elke keer opnieuw. Ik kreeg van de week een mail van dit merk dat een kledingitem op het moment gemaakt wordt wanneer ik mijn order doe. En ja, dat betekent een langere levertijd, maar dat is helemaal niet erg. Zeker als je precies de juiste items uitkiest die bij je passen. Dan maakt het niet uit dat het item een maand later pas komt. Ik vind het mooi dat zij pas starten met het maken van het item als de order binnen komt. Zo minimaliseren zij overproductie en weet je dat het item met liefde is gemaakt.

Beeld PLUME Paris

De prijs is nooit hetzelfde

Het mooie aan dit merk vind ik ook dat zij de prijs vragen die op dat moment de prijs is. Iedereen in het proces krijgt een eerlijke prijs en ja dan kan het zijn wanneer jij de order hebt gemaakt misschien wat meer betaald dan dat ik de week ervoor heb gedaan. Ik vind het een mooi systeem. En ben hier voorstander van.

Opgericht in 2020

PLUME is ontstaan in 2020 door Celine Lescure Inquel. Het werd geboren op Instagram met de wens om kleding te maken die weer van waarde zijn, tegen eerlijke prijzen en met de lichtst mogelijke impact op onze planeet. PLUME is een 100% digitaal merk, omdat het nodig was om buiten de gebaande paden te denken om dingen te veranderen. Geen overproductie, geen vernietiging en geen uitverkoop.

Van dit merk krijg je echt een glimlach op je gezicht. En zie je maar dat duurzaamheid en mode echt hand in hand gaan.