Fashion trends zomer 2022
blog

We zitten op dit moment nog middenin de winter, maar de shows voor zomer 2022 zijn geweest. Ik neem je graag mee in wat de trends zijn voor komende zomer. Ik ben heel benieuwd welke keypieces jij gaat toevoegen aan jou garderobe.

Power blazers

Een trend die we al even geleden ook zagen; de power blazer. Met grote mouwen, oversized formaat. Waarin jij je echt een zelfverzekerde vrouw voelt. De jaren 80 waren ook zo een tijd waarin wij als vrouwen meer power wilde laten zien, leuk om dit weer terug te zien.

Beeld: Alexander McQueen

Trenchcoat met een twist

Voor mij echt een musthave voor in je kledingkast, de trenchcoat. Deze zomer zien we de trenchcoat met een twist. Net even meer schouders en wat meer lagen. Love deze trend.

Beeld Alexander McQueen

De vlinder

De vlinder gaat een enorme trend zijn voor zomer 2022. Het past heel erg binnen de bohemian stijl, maar je kunt er ook voor kiezen om het wat stoerder te maken door te dragen met jeans of juist met leer.

Beeld Zimmerman

Lage taille en minirokjes

We gaan weer even een aantal jaren terug. We zien namelijk de extreem lage taille weer terug komen als echte trend. Ik weet nog niet of ik hier zo blij van wordt. Ik ben inmiddels heel erg gewend aan de high waist. Wat vind jij van deze trend?

Maxi jurken

Ook deze trend is al een tijdje bij ons aan boord. Gaat zo nu en dan weer even weg en komt weer terug. Zeker in de zomer zijn de maxi jurken ideaal en passend bij elke stijl en ook bij elke lichaamsvorm.

Beeld Cecilia Bahnsen

Pastels

Ook de pastelkleuren hebben we vorige zomer gezien en komen dit jaar ook weer terug. Afgelopen winter hadden we met name het lila, wat we ook kunnen scharen onder pastelkleuren. Maar deze zomer gaan we voor poederroze, mintgroen en lichtblauw.

Zilver

Yes, deze trend kennen we al even en ook voor de zomer gaan we deze trend doortrekken. We blijven op zoek naar de lichtpuntjes en willen ons daarvoor aankleden en uit onze comfortzone komen. Dan is zilver hier ideaal voor.

Beeld Isabel Marant

Felle kleuren en color blocking

Deze zomer mogen we ons weer aan gaan kleden in felle kleuren. Je zit het krachtige al terugkomen in de power blazers. Ook met kleur kun je een hele sterke look en persoonlijkheid laten zien. En mocht je nog meer willen laten zien, dan is color blocking de trends voor jou.

Beeld Alexander McQueen