Fashion trends herfst/winter 2022
blog

De shows zijn net voorbij en de zomer moet nog beginnen, maar de trends voor herfst/winter 2022 zijn bepaald. Waar we vorig jaar veelal zaten op loungewear zien we deze zomer al weer dat we wat meer uitpakken. Voor herfst/winter 2022 is de grootste trend eigenlijk: zijn wie je wil zijn. Dat gaat van volledig uitpakken tot aan wat minder uitbundig. Ik neem je mee in de 6 grootste trend voor de winter.

Metallic kleuren

Zilver zagen we de afgelopen seizoenen al veel, deze winter gaan we voor metallic kleuren. Van metallic groen tot roze, maar ook zilver en goud blijven we zien. We willen weer uitpakken en dat laat je meteen zien door gebruik te maken van metallic, pailletten en glitters.

Sportief

Ook de sneakers zijn al jaren niet meer uit het beeld weg te denken van de modewereld. Waar we bij sneakers voorheen heel erg dachten aan Amerikanen zijn we de afgelopen jaren allemaal volledig over stag gegaan. Waar Miu Miu volledig geïnspireerd was door tennis, zijn andere designers geïnspireerd door andere sporten. Een ding is zeker, de sneakers mogen blijven!

Miu Miu

Back to basics

Bij veel designers zagen wij minimalistische looks; less is more. Niet te ingewikkeld maar recht tot recht aan, maar juist wel die items waar je jaren meegaat doen en je dus niet snel op uitgekeken ben. Een trend waar ik heel erg blij van wordt, aangezien ik ook steeds meer merk dat vrouwen bewuster gaan kijken naar hun kledingkast. Ook dan is het motto back to basic.

Caramel tinten

Ook deze trend hebben we afgelopen seizoen veelvuldig gezien. Het zijn ook wel hele fijne tinten: off white, beige, caramel, bruin en al helemaal als je deze in de mix gooit. Ook deze winter gaan we weer voor volledige ton sur ton caramel looks. Krachtig en stijlvol!

Louis Vuitton

Leer

Ook deze trend gaat nu een aantal seizoenen mee. En ja, je leren jas of leren broek die je afgelopen seizoen hebt aangeschaft mag in jouw kledingkast blijven hangen. Het is ook een hele fijne trend. Je maakt een look meteen wat stoerder, ook al is je stijl bijvoorbeeld stijlvol. Je kunt er heel veel kanten mee op. Dit seizoen zien we leer in allerlei kleuren van rood tot roze en van zwart tot bruin.

Kantoorwerk

In de zomer zijn de mini rokjes weer geintroduceerd en deze trend zet zich ook door voor de herfst en de winter van 2022. En niet alleen de mini rokjes, maar we zien dus ook echt weer office wear: blazers (oversized, maar ook op maat). Ik ben gek op deze trend en dan met name op de oversized blazers.