Duurzaam schoenenmerk ontdekt: Kunoka
blog

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor Belgische merken een zwak heb. Hier komen mooie designers vandaan en je voelt daar de ambacht. Een van de merken die ik laatst ontdekte is Kunoka. Een prachtig schoenenmerk waarvan de eigenaar bij veel verschillende Italiaanse merken heeft gewerkt. Op een dag dacht zij ik ga voor mezelf beginnen en mijn missie is om schoenen te maken die duurzaam zijn gemaakt. Met zo min mogelijk impact op de omgeving en voor zo een eerlijk mogelijke prijs. Het merk werkt vanuit een atelier in Portugal, redelijk dichtbij waardoor de CO2 uitstoot ook beter is.

Daarnaast wordt elke schoen gemaakt door een persoon die met zijn baan zichzelf en zijn familie kan onderhouden.

Het merk beseft ook dat er nog een hoop te doen valt binnen de schoenenindustrie, dus ze doen het nog niet perfect. Maar bij dit merk mag je er wel vanuit gaan dat ze alles op alles hebben gezet om de meest milieuvriendelijke schoen neer te zetten.

En dat vind ik zo mooi aan dit merk.