Brand guide: duurzame sportmerken
blog

Van het weekend kreeg ik de vraag wat ik voor een tips heb voor duurzame sportmerken. Zeker in deze branche wordt veel gebruik gemaakt van synthetische stoffen, maar er zijn nu ook een aantal hele fijne duurzame merken voor jouw sportkleding. Ik ga je een aantal tips geven.

REVIVE Sportswear

Dit vind ik echt een prachtig merk. Zij ontwikkelen sportkleding voor de zelfbewuste vrouw die naast design en kwaliteit ook het duurzaamheidsaspect heel belangrijk vindt. Je sport misschien veel of misschien niet zoveel, maar wanneer je je kledingkast opent, ontdekt je waarschijnlijk dat je eigenlijk best veel sportkleding hebt. Dit merk produceert lokaal en heeft hele nauwe contacten met de fabrieken waar zijn produceren en zijn dan ook echt geselecteerd op verantwoord en duurzaam. Daarnaast proberen zij zoveel mogelijk kledingstukken te maken met duurzame stoffen. Op hun Instagram staat ook: small brand, big mission. Ook ik denk dat hier nog veel te halen is, maar al bij een duurzaam merk shoppen scheelt al een hele hoop.

REVIVE, shop hier

Organic Basics

Dit merk begon ooit met duurzaam ondergoed, maar hebben hun collectie nu ook uitgebreid met sportkleding. En dan met name gericht op yoga. Een van de grootste stijgers als we het hebben over populaire sporten. Ze maken gebruik van onder andere biologisch katoen, gerecycled nylon en lyocell.

Organic Basics, shop hier

Patagonia

Ik denk een van de merken die de meeste wel kennen. Een prachtig outdoormerk die echt het redden van de planeet als missie heeft.

Patagonia, shop hier

Adidas by Stella McCartney

Ik ben zelf enorm fan van het merk Stella McCartney. Sinds 2005 werkt zij samen met Adidas en hoe fijn is dat. Ik ben zelf een redelijk fanatiek met sporten, dus dit is precies in mijn straatje en nog wat beter betaalbaar ook dan haar runway collecties. Alle kleding is volledig vegan en en de technieken om kledingstukken te maken, breiden zich steeds meer uit.

Adidas x Stella McCartney, shop hier

Girlfriend Collective

Dit merk ken ik persoonlijk niet, maar ik hoor hier heel veel positieve verhalen over. En ik moet ook zeggen dat ik de designs er super mooi uit vind zien. Hun collecties worden gemaakt van oude waterflessen en visnetten. Hun verpakkingen zijn 100% gerecycled en alle kledingstukken van gerecycled materiaal. Op de productpagina kun je precies zien waar items van gemaakt zijn, mooie ontwikkeling om hier zo transparant over te zijn. In mijn ogen een must voor alle kledingstukken die een consument koopt.

Girlfriend Collective, shop hier

ArmedAngels

Dit merk heb ik wel vaker genoemd als betaalbaar duurzaam merk. Maar dit merk heeft dus ook sportkleding. Hoe fijn is dat. Ze maken uitsluitend gebruik van duurzame stoffen en de fit is ook echt heel erg goed. En in alle kleuren die jij je maar kunt wensen.

ArmedAngels, shop hier