Als eerste grote speler in de luxemode; Chloe is nu B Corp gecertificeerd
blog

Mijn liefde voor luxe merken is de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. En ook binnen Iconic Wardrobe richt ik mij op luxe merken, naast de duurzame merken. De luxe merken laten zoveel vakmanschap zien, echt items waar ik in wil investeren en jarenlang mee wil doen en het zelfs door wil geven aan mijn kinderen. Nu krijg ik regelmatig de vraag waarom bepaalde luxe merken. in mijn assortiment zitten en ook luxe merken die ik draag niet bewezen duurzaam zijn. En dat is best een lastig iets. Ik investeer in luxe merken omdat ik weet dat het items zijn die echt heel veel jaren meegaan, voor mij ook een vorm van duurzaamheid. Nu ben ik steeds meer ook binnen luxe merken gaan kijken naar hun duurzame kant en die zijn er zeker. Maar nu het nieuws naar buiten is gekomen dat Chloe in ieder geval B Corp gecertificeerd is, weet ik zeker dat dit niet het laatste merk gaat zijn wat goed in gaat zetten op duurzaamheid. Een super goede ontwikkeling.

Wat betekent dit?

Het B Corp certificaat wordt door non profit organisatie B Lab gegeven aan bedrijven die specifieke standaarden naleven op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid. Er wordt gekeken naar de impact van het bedrijf op het milieu, arbeidsvoorwaarden, bestuur en gemeenschappen. Het hele bedrijf wordt beoordeeld.

Wat doet Chloe dan precies op het gebied van duurzaamheid?

De afgelopen 18 maanden heeft het bedrijf super goede stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Het merk heeft experts in dienst op het gebied van duurzaamheid, er werd een verduurzamingsplan opgesteld en werden er sterkere samenwerkingen opgezet met Fair Trade ondernemingen.

Ik denk dat dit echt een super belangrijke stap is. Het merk en ook ik hopen dat dit een inspiratie is voor andere luxe merken. Op deze manier ga je merken toch nog meer met een blij gevoel dragen, omdat het precies bij je past maar ook dat je weet dat het op een eerlijke en duurzame manier is gemaakt.

Ik vertel regelmatig de verhalen achter merken, designers en kledingstukken. Op mijn blog kun je hier meer verhalen over lezen.