5 redenen om kleding te huren
blog

Dat kleding huren meer terrein aan het winnen is, is een ding wat zeker is. Ondanks dat een hoop hier nog heel erg aan moeten wennen. Maar dat is ook niet erg. Het is namelijk echt een aanpassing op je eigen mindset. Niet voor niks bestaat het geitenwollensokkenimago nog als we het hebben over duurzame mode. En ook in een wereld waarin we alles kunnen kopen, is huren daar (nog) een buitenbeetje in. De verleidingen zijn ontzettend groot, maar als je toch impact wil maken met jouw consumptiegedrag, dan ben ik van mening dat kleding huren echt een hele leuke is. Maar waarom zou je nou kleding gaan huren. Ik geef je 5 redenen.

Enorme kledingkast om uit te kiezen

Iedereen kent het gevoel wel dat je niks hebt om aan te trekken. De eerste reactie is dan om wat nieuws te kopen, waardoor er eigenlijk veel in je kast hangt wat je niet eens allemaal draagt. Wanneer je start met het huren van kleding, dan heb je maandelijks een eindeloze kledingkast om uit te kiezen, passend bij het moment en voorkomt het dat er items in je kledingkast blijven hangen. Wie wil dat nou niet.

Donkerblauwe jurk Rotate

Je kunt meegaan met de modetrends

Ik ken het nog wel heel erg van mij zelf, van een aantal jaar geleden. Ik wilde graag met alle trends meegaan, ook al paste ze wellicht niet bij mij. De verleiding was zo groot, dat ik gemakkelijk alle trends kon dragen als ik dat wilde en als ik dat toch niet wilde dan liet ik het gewoon hangen in mijn kast. Met kleding huren kun je juist meegaan met de modetrends, maar blijven trends niet in je kast hangen, maar gaat het weer door naar een volgende verhuurder. Tof toch?

Luxe merken worden bereikbaar

Je houdt van luxe merken, maar hallo! Kijk even naar het prijskaartje. Dat is niet iets wat je zomaar koopt en met enige regelmaat. Ook ik liep daar tegenaan. Ik wilde graag investeren in luxe merken, maar ik moest daar echt voor sparen. En dan moet ik ook nog eens zeker weten dat het echt bij mij past. Door kleding te huren word luxe kleding bereikbaar. Je leent iets voor een maand, waardoor de kosten ook minder zijn en je toch kunt genieten van bijvoorbeeld een jas van Stella McCartney. Hoe mooi is dat!

Beeld Stella McCartney

Je kunt op een duurzame manier experimenteren met kledingstukken

Wat ik de afgelopen tijd wel heb gemerkt, is dat veel vrouwen niet zo goed weten wat hun stijl is. En doordat dit niet helder is, blijf je maat kleding kopen die misschien niet zo goed bij je past. Zodra je helder heb wat wel bij je past, zal je automatisch zien dat je minder kleding gaat kopen. En voel jij je in elke outfit powerful. Win win! Door kleding te huren, kun je toch nog eens een andere stijl proberen om te kijken of het het wel of niet bij je past. Dat is ideaal!

Altijd het gevoel van iets nieuws

Eigenlijk een beetje in lijn met het de keuze hebben uit een eindeloze kledingkast. Want juist het gevoel van iets nieuws zit heel erg in je mindset. En hoe fijn is het dat je door het huren van kleding dit gevoel toch krijgt. Iets nieuws, voor eventjes voor jou. Voelt hetzelfde, alleen is het nu niet permanent in je kledingkast.

Wat zou jouw reden zijn op kleding te gaan huren? Ben je benieuwd naar het huren van kleding huren? Kijk dan even op mijn kleding huren pagina.